Arama sonuçları

YTB bursları için başvurular açıldı

YTB bursları için başvurular açıldı

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nın (YTB) yurtdışında yaşayan vatandaşların başarılı çalışmalarını desteklemek ve eğitim hayatlarına katkı sağlamak için farklı alanlarda sunduğu burs programları başvuruya açıldı.

YTB tarafından bu kapsamda yurt dışında yaşayan Türk çocuklarına anadilleri olan Türkçeyi ve Türk kültürünü öğretecek eğiticileri yetiştirmek amacıyla "Yurt Dışındaki Türk Çocuklarına Türkçe Öğretimi Yüksek Lisans Programı" hayata geçiriliyor.

BURSLARA KİMLER BAŞVURABİLİR?
 

Burs desteğinin sağlandığı programa, yurt dışında daimi oturum hakkına sahip olanlar, çifte vatandaş ve mavi kartlılar (Doğumla Türk vatandaşı olup da vatandaşlıktan çıkma izni almak suretiyle Türk vatandaşlığını kaybedenlere ve vatandaşlıktan çıktıktan sonra doğan çocuklarına da verilen kart) başvurabilecek. Yüksek lisans eğitiminin ders dönemleri Türkiye'de belirlenen üniversitelerde yüz yüze eğitim şeklinde gerçekleştirilecek.

YTB, yurt dışında yaşayan Türk gençlerinin lise eğitimindeki başarılarını "Yurtdışı Vatandaşlar Lise Bitirme Başarı Bursu" programı ile ödüllendirerek onları teşvik etmeyi de amaçlıyor.

Programa bulundukları ülkelerde bitirme sınavlarını (Abitur, Baccalaureat, Matura gibi) başarılı olarak tamamlayanlar ile bitirme sınavı olmayan ülkelerden lise diploması bulunanlar başvurabilecek.

Söz konusu burslardan 1 Ağustos'a kadar mezun olan vatandaşlar ve mavi kart sahipleri yararlanabilecek.

PROF. DR. FUAT SEZGİN ÜSTÜN BAŞARI BURSLARI

Fen, mühendislik, sağlık, sosyal ve beşeri bilimler alanlarında lisans, yüksek lisans veya doktora programından mezun olan yurt dışındaki vatandaşlar da "Prof. Dr. Fuat Sezgin Üstün Başarı Bursları" kapsamında desteklenecek.

Burs programından ülkelerin not sisteminde en az yüzde 80 başarılı olan vatandaşlar ve mavi kart sahipleri yararlanabilecek. Program burs başvuruları tamamlanana kadar mezun olabilecek adayların başvurusuna da açık.

TEZ VE ARAŞTIRMA BURSU

YTB, ayrıca yurt dışında yaşayan vatandaşlar arasında doktora ve yüksek lisans yaparak başarılı çalışmalara imza atanları "Tez ve Araştırma Bursu" ile ödüllendiriyor.

Yurt dışında bir yüksek lisans veya doktora programına kayıtlı, tez aşamasında ya da tez aşamasına geçmek üzere olan adaylar bu programdan yararlanabilecek. Adayların yurt dışında yaşayan vatandaşları ilgilendiren konularda yaptıkları tez araştırmaları değerlendirmeye alınacak.

Burs programlarına başvurular 1 Ağustos 2022 tarihine kadar "basvuru.ytb.gov.tr" sayfasından alınacak. Programlar hakkında detaylı bilgilere ise "https://www.ytb.gov.tr/yvburslari/" sayfasından ulaşılabilir.

20-04-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş