Arama sonuçları

YTB, yurt dışındaki genç iletişimcilere yönelik 'Diaspora Medya Akademisi' düzenliyor

YTB, yurt dışındaki genç iletişimcilere yönelik 'Diaspora Medya Akademisi' düzenliyor

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), yurt dışında medya sektöründe çalışan ve medyanın farklı alanlarına ilgi duyan gençlere yönelik "YTB Diaspora Medya Akademisi" programı düzenliyor.

YTB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, kurumun, yurt dışında medya sektöründe çalışan ve gazetecilik, radyo ve televizyon, fotoğraf, sinema, tiyatro, yayıncılık ve yeni medya alanlarına ilgi duyan Türk gençlerine yönelik düzenlediği akademi, İstanbul'da başlıyor. 

7 ülkeden 30 katılımcıyla 20-30 Ağustos'ta İstanbul Medya Akademisi iş birliğinde düzenlenen program, gazetecilik ve sinema okulu başlıklarından oluşuyor.

KARİYER PLANLAMARINDA ÖNEMLİ BİR BASAMAK

Alanında uzman gazeteci, yönetmen ve akademisyenlerce verilecek eğitimlerde, genç iletişimciler, hem literatür bilgisi hem de pratik deneyimler elde ederek kariyer planlamalarında önemli bir basamağı geçmiş olacak.

Eğitimciler ders vermelerinin yanı sıra öğrencilerin yetenekleri doğrultusunda yönlendirici rol de oynayacak.

Türk diaspora medyasına yön verebilecek nitelikli gazetecilerin ve sinemacıların yetişmesini hedefleyen program, yurt dışında 60 yılı geride bırakmaya hazırlanan Türk toplumunun kültür-sanat hayatını da olumlu yönde etkileyecek.

21-08-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş