Arama sonuçları

YTB, yurtdışındaki gençlere çevrimiçi 'İnsan Hakları Eğitim Programı' düzenleyecek

YTB, yurtdışındaki gençlere çevrimiçi 'İnsan Hakları Eğitim Programı' düzenleyecek

YTB, yurtdışındaki gençlere çevrimiçi 'İnsan Hakları Eğitim Programı' düzenleyecek. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), yurtdışında eğitimine devam eden üniversite öğrencileri için 21-23 Aralık'ta çevrimiçi "İnsan Hakları Eğitim Programı" düzenleyecek.

YTB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, yurtdışında yaşayan vatandaşlar için birçok alanda önemli çalışmalara imza atan Başkanlık, üniversite eğitimlerine devam eden gençler için her yıl Türkiye'de veya Avrupa'nın farklı şehirlerinde eğitim programları düzenliyor.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde de çalışmalarına devam eden YTB, eğitimlerini online olarak sürdürüyor.

Başkanlık, 2012'den bu yana 7'si Türkiye'de, 5'i Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde olmak üzere 12 programla farklı ülkelerden 550'ye yakın katılımcıya, insan hakları ve uluslararası hukuk konularında eğitimler vererek, Türk diasporasını güçlendiriyor.

Bu kapsamda, 2017'den itibaren yurt dışında ikamet eden Türk vatandaşı veya mavi kart sahibi 3. ve 4. sınıf lisans öğrencileri ile yüksek lisans öğrencilerine özel, "insan hakları" konulu tematik hukuk eğitimi programları düzenleniyor.

Üniversite öğrencilerine yönelik hazırlanan insan hakları ve hukuk eğitiminin bu yılki programı, 21-23 Aralık'ta online olarak gerçekleştirilecek.

YTB tarafından bu yıl 13. gerçekleştirilen İnsan Hakları Eğitim Programına ABD, İngiltere, Almanya, İsviçre, Avusturya, Fransa, Norveç, Belçika, Hollanda ve Kanada'da hukuk, iletişim bilimleri, psikoloji, siyaset bilimi, eğitim bilimleri, sosyoloji, uluslararası ilişkiler, felsefe, filoloji, işletme ve diğer sosyal bilimler alanlarında eğitimine devam eden 30 yaş ve altı Türk vatandaşı ile mavi kart sahibi gençler katılacak.

19-12-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş