Arama sonuçları

YTB'den 'Türkiye Mezunları'na iki teşvik programı

YTB'den 'Türkiye Mezunları'na iki teşvik programı

YTB'den 'Türkiye Mezunları'na iki teşvik programı. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden mezun olarak ülkelerinde başarılı çalışmalara imza atan "Türkiye Mezunları"nı desteklemek için akademi ve spor alanlarında iki teşvik programını hayata geçiriyor.

YTB'DEN 'TÜRKİYE MEZUNLARI'NA İKİ TEŞVİK PROGRAMI

YTB, Türkiye'deki eğitim öğretim kurumlarından burslu olarak veya kendi imkanlarıyla eğitim alıp mezun olan uluslararası öğrencilerle de bağını "Türkiye Mezunları Programı" ile güçlendiriyor.

Türkiye'de çeşitli üniversitelerde lisans, yüksek lisans ve doktora öğrenimi gördükten sonra ülkelerine dönen binlerce uluslararası öğrenci, Türkiye Mezunları ailesine akademisyen, siyasetçi, iş insanı, ekonomist, sporcu ve sanatçı olarak katılıyor.

AA muhabirinin YTB'den edindiği bilgiye göre Başkanlık, Türkiye'den ayrıldıktan sonra kendi ülkelerinde ve uluslararası arenada başarılı çalışmalara imza atan, ülkelerinin kalkınmasında önemli rol üstlenen Türkiye Mezunlarını bu yıl desteklemek için iki teşvik programı ilan etti. YTB, "Türkiye Mezunları Akademik Teşvik Programı" ve "Türkiye Mezunları Sporda Hizmet Ödül ve Teşvik Programı" ile Türkiye Mezunlarına maddi destek sağlayacak.

TÜRKİYE MEZUNLARI AKADEMİK TEŞVİK PROGRAMI

Türkiye Mezunları Akademik Teşvik Programı kapsamında Türkiye mezunu akademisyen ve araştırmacıların Türk kültürü, dili ve tarihi hakkında yaptığı akademik çalışmalar desteklenecek. Program kapsamında, Türkiye mezunu akademisyenlerin önde gelen akademik indekslerde taranan dergilerde yayınlanan makalelerine de teşvik sağlanacak.

SPORDA HİZMET ÖDÜL VE TEŞVİK PROGRAMI

Sporda Hizmet Ödül ve Teşvik Programı kapsamında ise sporcu Türkiye mezunlarının, gelecekteki başarılarının teşvik edilmesi amacıyla ödüllendirilecek. Program çerçevesinde uluslararası ve bölgesel şampiyonalarda, çeşitli yaş gruplarında başarılı Türkiye mezunlarına destek sağlanacak.

Başvurular 10 Ocak'tan tarihinden itibaren yıl boyunca "basvuru.ytb.gov.tr" adresinden alınacak.

Programa ilişkin başvuru rehberleri ise "www.turkiyemezunlari.gov.tr" adresinde yer alıyor.

08-01-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş