Arama sonuçları

YTÜ öğretim üyesi Uğur Kutay'a öğrencilerden destek

YTÜ öğretim üyesi Uğur Kutay'a öğrencilerden destek

YTÜ öğretim üyesi Uğur Kutay'a derste kullandığı ifadeler nedeniyle 'dini değerlere hakaret' suçlamasıyla soruşturma açıldı. Öğrenciler, Kutay'ın ifadelerinin çarpıtıldığını belirterek açıklama yaptı.

BirGün'de yer alan habere göre, YTÜ öğretim üyesi Uğur Kutay’a derste kullandığı ifadeler nedeniyle ‘dini değerlere hakaret’ suçlamasıyla soruşturma açıldı. Gericilerin ve iktidara yakınlığıyla bilinen gazetelerin hedef gösterdiği Kutay'a öğrenciler destek çıktı.

Kutay’ın ifadelerinin çarpıtıldığını söyleyen öğrenciler, "Özgür ve laik eğitim alabilme hakkımız kasıtlı ve sistematik bir şekilde gasp edildi. Kendisine açılan bu soruşturma geri çekilmeli ve dersleri kendisine iade edilmelidir" dedi.

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) öğretim üyesi ve BirGün yazarı Uğur Kutay, iddiaya göre 5 Aralık Pazartesi günü "Senaryo Yazımı" dersi sırasında bir grup öğrenciyle tartışma yaşadı. Şikayet edilen Kutay hakkında üniversite yönetimi tarafından ‘dini değerlere hakaret’ suçlumasıyla soruşturma açıldı. Soruşturma kapsamında Kutay’ın derslerine ara verildi. YTÜ öğrencileri, Kutay’ın tarihi alıntılar yaparak ders anlattığını belirterek, "O sırada ve ‘anlatının’ tamamını dinlememiş bir öğrenci söylenenleri hakaret ve Kutay’ın şahsi fikirleriymiş gibi yansıttı" diyerek derste yaşanılanları anlattı.

YTÜ'nün 3 bölümünün öğrencilerinden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Geçtiğimiz günlerde aldığımız maille Dr. Uğur Kutay hocamıza soruşturma açıldığını ve derslerini veremediğini öğrendik.

Çarpıtılmış ifadelerle açılmış soruşturmanın ardından hocamız sosyal medyadan hedef gösterilmiş ve hocamıza dair linç kampanyası başlatılmaya çalışılmıştır.

Elbette Saray Rejimi ile yönetilen ülkemizde akademisyen avına çıkıldığını biliyoruz, görüyoruz. 800 gündür direnen Boğaziçi'li akademisyenler ve ODTÜ'lü akademisyenler 2 hafta önce yayınlanan sürgün yasası ile okullarından uzaklaştırılmaya, atılmaya çalışılıyor.

Akademinin içi boşaltılmaya çalışılıyor, yandaşlar dolduruluyor.

'Çocuk yaşta evliliği" hak gören Bedri Gencer, 'İstanbul Sözleşmesi yaşatır' görselini gördüğü için öğrencisini dersten atan Nurullah Arvas hala bu okulda ders verebiliyorken ve hiçbir soruşturma açılmazken; biz öğrencilerin her zaman yanında olan Uğur hocamıza çarpıtılmış ifadelerle açılan soruşturmayı kabul etmiyoruz. Takipçisi olacağız. Tüm sıra arkadaşlarımızı da sürecin takipçisi olmaya, ses çıkarmaya çağırıyoruz.

Hocamızın yanındayız.

Hocalarımıza dokunamazsınız!"

15-12-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş