Arama sonuçları

Yunus Emre Enstitüsü 60 bin kişiye çevrim içi derslerle Türkçe öğretiyor

Yunus Emre Enstitüsü 60 bin kişiye çevrim içi derslerle Türkçe öğretiyor

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle yüz yüze Türkçe eğitime ara veren Yunus Emre Enstitüsü (YEE) kurduğu çevrim içi ders altyapısı ve sanal stüdyo (greenbox) ile 60 bin kişiye birebir Türkçe ders verirken YouTube üzerinden de yüz binlerce izleyiciye ulaşıyor.

Şeref Ateş, geçen yıl tüm dünyada etkili olan salgın nedeniyle ara verilen derslerin ardından uzaktan öğretime başladıklarını belirtti. Ateş, "İlk olarak İtalya'da uzaktan Türkçe öğretmek için ilana çıktığımızda 400 başvuru gelince hızlı bir şekilde altyapımızı geliştirdik ve bu stüdyoları yaptık" dedi.

SANAL STÜDYODA İÇERİK ÜRETİLİYOR

Ateş, YouTube için sanal stüdyoda içerik ürettiklerini de söyledi. Ateş, dilin yanında kültür ve Türk düşünce yapısının da öğretildiğini söyledi. Ateş, şunları kaydetti:

"Yüz yüze eğitimlerde kısıtlı sayıda öğrenci için mekan tutmak ve hoca göndermek gerekiyor. Bu şekilde o sayıların 10 katına ulaşmak mümkün. Bununla birlikte Türkçe öğretmenleri yetiştirerek yerinde eğitimi de koordine etmeye çalışıyoruz. Şu an Suriye'deki güvenli bölgede bu projeyi sürdürüyoruz. Orada eğiticileri eğiterek milyonlarca insana Türkçe öğreteceğiz. Türkçe öğreterek Türkiye'yle bağ kurmalarını sağlayacağız."

30-03-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş