Arama sonuçları

Yurtlarda tüketilmeyen yemekler ihtiyaç sahiplerinin sofrasına aş oluyor

Yurtlarda tüketilmeyen yemekler ihtiyaç sahiplerinin sofrasına aş oluyor

Düzce'de Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) yurtlarında tüketilmeyen yemekler, gönüllü gençler aracılığıyla her gün ihtiyaç sahiplerinin sofrasına ulaştırılıyor.

GSB tarafından üniversite yurtlarındaki yemekhanelerde çıkan yemeklerin israf olmaması ve öğrencilerin yardımlaşma duygusunu pekiştirmek amacıyla 2 yıl önce ülke genelinde "Komşum" projesi hayata geçirildi.

GEÇEN DÖNEM UYGULANDI

Düzce'de geçen eğitim döneminde uygulanmaya başlanan projeye bu yıl ağırlık verildi. Proje kapsamında kentteki 9 GSB yurdunun yemekhanesinde öğrencilere dağıtım sonrası tencerelerde kalan yemekler, 84 gönüllü genç tarafından hijyenik koşullarda paketlenerek ihtiyaç sahiplerine dağıtıma hazır hale getiriliyor.

Her akşam yola koyulan gönüllü gençler, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün de desteğiyle yaklaşık 200 aileye yemek teslim ediyor.

"AİLELER VE GENÇLER PROJEDEN MEMNUN"

Gençlik ve Spor İl Müdürü İsa Yazıcı, AA muhabirine, ailelerin ve gençlerin projeden memnun olduğunu söyledi.

Yazıcı, öğrencilerin katılımı ile ulaşılan aile sayısını artırmayı hedeflediklerini aktararak, hem ailelerin ihtiyaçlarını gidermeyi hem de gençlerin manevi duygularını pekiştirmeyi amaçladıklarını kaydetti.

Proje hakkında bilgi veren Yazıcı, şöyle dedi: "Yemeklerimiz servis edildikten sonra mutlaka artıyor. Bakanlığımızın kesin talimatları doğrultusunda bir yemeği bir sonraki gün tekrar öğrenciye vermek yasak. Dolayısıyla burada hem israfı önlüyoruz hem de gönüllere dokunuyoruz. Bakanlığımızın talimatı doğrultusunda projeyi eğitim yılı boyunca sürdüreceğiz. Amacımız; ihtiyacı olanlara yemek ulaştırmak, onları şefkatli gençlerimizle buluşturmak."

28-10-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş