Arama sonuçları

Yurtta kalacak öğrenciler: Aşıları yoksa PCR testi yapılacak

Yurtta kalacak öğrenciler: Aşıları yoksa PCR testi yapılacak

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında salgının gelişme seyri ve ilgili kurum ve kuruluşların uyarıları da dikkate alınarak üniversitelerde örgün eğitim yüz yüze başlayacağını bildirdi. Özvar, yurtlarda kalacak aşısız bireylerin PCR takiplerinin yapılması gerektiğini söyledi.

YURTLARDA KOVİD-19 ÖNLEMLERİ

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, yüz yüze eğitime hazırlanırken akademik ve idari personel ile öğrencilerin aşılanmalarının tamamlanmasının teşvik edilmesinin, ayrıca sosyal ve ortak kullanım alanlarında alınması gereken tedbirlere riayet edilmesinin son derece önemli olduğunu belirtti.

Kampüs ve yerleşkelerde maske ve mesafe kurallarına uyulması gerektiğini söyleyen Özvar, yurtlarda mümkünse aşılı kişilerle aşısız kişilerin ayrı yerlerde kalmasının sağlanacağını bildirdi. Ayrıca yurtlarda aşısız kişilerin PCR takiplerinin yapılması gerektiğini de önerdiklerini söyledi. Kampüsler içinse PCR konusunda henüz bir karar söz konusu değil.

Özvar, yurtlarda kalanlarda belirti gösterenler için izolasyon odalarının bulundurulması ve hem yurt hem de yerleşkelerde tıbbi danışmanlık verilebilmesinin önemli olduğunu aktardı. Özvar, yerkeşkelerde dersliklerin mümkün mertebe havalandırılması, ders saatlerinin sınırlı tutulması blok derslerin yapılmaması, mutlaka ara vererek dersliklerin havalandırılmasının sağlanması basit gibi görünen ancak salgının yayılmasını azaltmada büyük önem taşıdığını bildirdi.

 

27-08-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş