Arama sonuçları

Yüz binlerce öğretmen hâlâ aşısız

Yüz binlerce öğretmen hâlâ aşısız

17 Mayıs itibariyle bazı kademelerde yüz yüze eÄŸitimin baÅŸlamasına raÄŸmen yüz binlerce öÄŸretmen hâlâ aşısız.

BirGün'den Mustafa M. Bildircin'in haberine göre, turizm hizmetlerinin “saÄŸlıklı ve konforlu” yürütülmesi için sektörün aşılanması konusunda büyük çaba sarf eden iktidar, aynı çabayı çocukların eÄŸitimi için göstermiyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın açıklamasına göre, bir ay içerisinde 1,2 milyon turizm çalışanının tamamının aşılanması planlanırken 1,2 milyon eÄŸitim çalışanının yalnızca 250 bini aşıya ulaÅŸabildi. 499 bin eÄŸitim emekçisinin aşılama sistemine dâhil edildiÄŸi açıklandı; ancak yüz binlerce öÄŸretmene ilk doz aşı dahi vurulmadı.

SAYI PAYLAÅžILMADI

EÄŸitim Uzmanı Ali TaÅŸtan, Bakan Selçuk’un Covid-19’a karşı aşılanmasının üzerinden üç aya yakın bir zamanın geçtiÄŸinin altını çizerek, “Ä°lk etapta 80 bin öÄŸretmenin aşılanması saÄŸlandı. Milli EÄŸitim Bakanı 499 bin eÄŸitim personeline aşı randevusu verildiÄŸini açıkladı. Bugüne kadar tek doz ve iki doz aşı olan öÄŸretmen sayısı ise net olarak paylaşılmadı. SaÄŸlıklı bir ilerleme saÄŸlanamadığı için MEB tarafından bu rakamlar gizleniyor” dedi.

PARADAN YANA TAVIR

ÖÄŸretmenlerin tamamı ocak ayında aşılansaydı yüz yüze eÄŸitim yapılabilirdi” diyen TaÅŸtan, ÅŸöyle devam etti: “Ortaya çıkan bu durum devleti yönetenlerin aczini göstermektedir. Ne kadar plansız hareket ettiklerini ortaya çıkarmaktadır. Çocuklarımızın geleceÄŸini çalan sorumlular mutlaka bunun hesabını verecektir. EÄŸitim mi para mı diye baktığımızda ülkeyi yönetenlerin paradan yana tavır aldığını görüyoruz. AKP ÅŸimdi turizm sektöründe aşılamaya ağırlık vererek günü kurtarma planı yapıyor. Ama eÄŸitimde yaÅŸadığımız krizin sonuçları 20 yıl sonra ortaya çıktığında gelir kaybının ülkemiz ve yurttaÅŸlarımız için ne kadar büyük olduÄŸu görülecektir.”

ÖNCELÄ°KLERÄ° FARKLI

ÖÄŸretmenlerin aşıya eriÅŸimde yaÅŸadığı sorunlar TBMM gündemine de taşındı. Okullarda yüz yüze eÄŸitime baÅŸlanamamasının en büyük nedeninin, eÄŸitim emekçilerinin aşıda öncelik sırasına alınmamış olması olduÄŸunu belirten CHP Milletvekili Murat Emir, “Bu durum, iktidarın önceliklerini bir kez daha gözler önüne sermiÅŸtir. AVM'leri, otelleri, turizm tesislerini açabilmek için her türlü imkânı seferber eden iktidar, aynı hassasiyeti çocuklarımızın eÄŸitimi için göstermemiÅŸ ve her seferinde ilk önce okulları kapatmıştır” dedi. Emir, verdiÄŸi soru önergesinde, Milli EÄŸitim Bakanı Ziya Selçuk’a ÅŸu soruları yöneltti:

• Milli EÄŸitim Bakanı Ziya Selçuk'un ilk doz aşısını olduÄŸu 24 Åžubat 2020 tarihinden itibaren kaç eÄŸitim çalışanına aşı randevusu verilmiÅŸtir?

• Bu tarihinden itibaren kaç eÄŸitim çalışanı birinci doz, kaç eÄŸitim çalışanı da ikinci doz aşısını vurulmuÅŸtur?

• EÄŸitim çalışanlarının aşılanması ne zaman tamamlanacaktır?

18-05-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

PaylaÅŸ