Arama sonuçları

Yüz yüze eğitim Kasım ayına sarkar mı?

Yüz yüze eğitim Kasım ayına sarkar mı?

Yüz yüze eğitim Kasım ayına sarkar mı? 2020-2021 eğitim öğretim yılının ne zaman başlayacağı netleşti. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un açıklamasına göre 31 Ağustos'ta uzaktan eğitim ile yeni öğretim yılı başlayacak. 21 Eylül'de ise yüz yüze eğitime geçilecek. Ancak 21 Eylül’de yüz yüze eğitimin, daha ileri bir tarihe ertelenebileceği ifade edildi.

Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yeni eğitim öğretim yılının 31 Ağustos’ta uzaktan eğitimle başlayacağını, 21 Eylül’de ise aşamalı ve seyreltilmiş şekilde yüz yüze eğitime geçileceği kararını doğru bulduğunu ve bilimle uyuştuğunu söyledi. 

YÜZ YÜZE EĞİTİM KASIM AYINA SARKAR MI?

İlhan, 21 Eylül’de yüz yüze eğitime geçilmiş olsa dahi duruma göre bunun değişebileceğine işaret etti. İlhan, “Eylül ve Ekim ayları, gribin yoğun olduğu zamanlar. Rakamlar bu süreçte ağır seyrederse okulların bölgesel kapanması söz konusu olabilir” dedi.

'OKULLARIN ÖZNESİ SADECE ÇOCUKLAR DEĞİL'

 

İlhan'ın uyarıları şöyle: "Okula götürecek veli, yemek getiren kişiler, servisteki hostes ve şoförü risk grubunda. Şoförler, çocuklardan sonra erişkinleri de taşıyor. O yetişkinler de risk grubunda. Büyük bir kitle hareketi var, bu yüzden çok boyutlu değerlendirmek gerek. Asıl problem ise çocukların hastalığı evlerine taşımaları. Çocuklarda fiziki mesafeyi sağlamak güç, kaynaşmayı seviyorlar. Bu karar, hem çocukları hem de aileleri korumak açısından mantıklı."

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara’dan geldi. Kara “Vaka sayısı düşmezse 21 Eylül tarihi, ileri kaydırılabilir” dedi.

14-08-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş