Arama sonuçları

Yüz yüze eğitimde 180 günün kitabı yazıldı

Yüz yüze eğitimde 180 günün kitabı yazıldı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yüz yüze eğitime dönüş sürecindeki 180 günde hayata geçirilen 50'nin üzerinde eğitim projesi ve politikasına ilişkin hazırladıkları 120 sayfalık kitabı, "meb.gov.tr" internet adresinden kamuoyuyla paylaştıklarını duyurdu.

Milliyet'te yer alan habere göre, Bakanlık görevini devraldığı 6 Ağustos'ta yaptığı "Önceliğin okulları yüz yüze eğitime hazır hâle getirmek" olduğuna yönelik açıklamasını hatırlatarak o günden sonra yüz yüze eğitime geçiş için 180 günlük çalışma yürüttüklerini ifade eden Özer, eğitim sisteminin kalitesini sürekli kılmak ve geleceğe yönelik eğitim politikalarını şekillendirebilmek için eğitimde izleme ve değerlendirme çalışmalarını sürdürdüklerini aktardı.

HİJYEN BÜTÇESİ

Açıklamasında 20. Milli Eğitim Şûrası'nda alınan kararlar doğrultusunda adımlar atıldığını da belirten Özer, "Raporun sonunda şûra kararlarına ne ölçüde uygulamada yer verildiği izlenebilir. Böylece şûrada verdiğimiz sözü de yerine getirmiş olduk. Bu, ilk kez yapılıyor" dedi. Bu tip raporları belirli aralıklarla kamuoyuyla paylaşacaklarını kaydeden Bakan Özer, "Bunu hesap verilebilirliğin ve şeffaflığın çok önemli bir parçası olarak değerlendiriyorum" ifadesini kullandı.

Türkiye genelinde haftada 5 gün ve tam zamanlı yüz yüze eğitimin 6 Eylül'de başlatıldığını ve birinci dönemin başarılı şekilde tamamlandığını dile getiren Özer, yüz yüze eğitimi sürdürmekte kararlı olduklarını bildirdi. Bu süreçte okulların, öğrencilerin psikolojik, sosyal, duygusal, kişisel gelişimlerinin sağlandığı en önemli yerler olduğunun bir kez daha anlaşıldığına işaret eden Özer, şunları söyledi: "Gelinen aşamada öğrencilerimizi daha fazla öğrenme kayıplarına uğratmadığımız için memnunuz. Çift doz aşılı veya antikorlu öğretmen oranımız yüzde 95'e yükseldi. Bakanlığımızın okullarda hijyeni sağlamak için ayırdığı bütçe 722 milyon liraya ulaştı. Milli Eğitim Bakanlığı’nca kurduğumuz elektronik takip sistemiyle tek tıkla salgın sürecini dijital ortamda izleyebiliyoruz."

Eğitimde fırsat eşitliğinin artırılması için çalıştıklarını, bu kapsamda 59 anaokulu ve 6 bin 950 yeni ana sınıfının eğitime başladığını, 5 yaş grubunda okullaşma oranının 180 günde yüzde 78'den yüzde 90'a ulaştığını anlatan Özer, mesleki eğitimde yapılan mevzuat düzenlemelerinin meyvelerini vermeye başlamasından büyük mutluluk duyduklarını söyledi ve ekledi: "Hükümetimizce başlatılan eğitim seferberliği, Öğretmenlik Meslek Kanunu ile de taçlanmış oldu."

10 ANA BAŞLIK VAR

Kitapta yüz yüze eğitime dönüş süreci, eğitimde fırsat eşitliğinin artırılması, okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması, mesleki eğitimin güçlendirilmesi, öğretmenlerin mesleki gelişimi, özel eğitim ve rehberlik faaliyetlerinin iyileştirilmesi, yaygın eğitim ve hayat boyu eğitim faaliyetlerinin zenginleştirilmesi, çevre ve iklim dostu okullar, eğitimde küresel iş birlikleri, 20. Milli Eğitim Şûrası olmak üzere, MEB’in 10 ana başlıkta hayata geçirdiği 50'nin üzerinde çalışma yer alıyor.

21-02-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş