Arama sonuçları

Yüz yüze eğitimde ‘iyi havalandırma’ önemli

Yüz yüze eğitimde ‘iyi havalandırma’ önemli

Türkiye gibi birçok ülkede de yüz yüze eğitime geçiliyor. Uzmanlar ise güvenli bir şekilde yeniden okula dönüşte iyi havalandırmanın önemini vurguluyor. BBC Türkçe’nin haberine göre enfekte olmuş birinin kapalı bir mekanda virüsü yayması çok olası. Temiz hava, el yıkamak, maske takmak ve sosyal mesafe önlemlerini almak kadar kilit bir role sahip. Almanya'da mühendisler tarafından geliştirilen bir simülasyon, yeterince havalandırılmamış bir sınıfın virüsün yayılmasında ne denli önemli rol oynadığını gösteriyor.

 

PENCERELERİN AÇIK OLDUĞUNDAN EMİN OLUN

Bunu sağlamak için ise uzmanların bazı önerileri var. Birinci ve en önemli mesele pencerelerin açık olduğundan emin olmak. İngiltere'de hükümetin tıp danışmanlarından Dr. Shaun Fitzgerald, bunun en önemli adım olduğunu söylüyor.

SOĞUK HAVALARDA NE OLACAK?

Soğuk havalarda pencerenin sürekli açık tutulması kolay değil. Ama etkili bir şekilde havalandırmanın nasıl yapılacağını bilmek önemli. Fitzgerald bunu yüksek pencereler ile yapmanın daha kolay olduğunu belirtiyor: "Yüksek seviyeli pencereleri az miktarda açarak çocuklarınızın soğuktan muzdarip olmadan odayı havalandırabilirsiniz."

Dr. Fitzgerald bunun havadaki potansiyel virüsü yok edeceğini söylüyor.

Öte yandan penceresi olmayan havalandırma sistemlerine sahip sınıflarda ise temiz hava seviyesini en üst düzeyde tutmak çok önemli.

07-03-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş