Arama sonuçları

Yüz yüze eğitimde ‘seyreltilmiş model’ nedir?

Yüz yüze eğitimde ‘seyreltilmiş model’ nedir?

Yüz yüze eğitimde ‘seyreltilmiş model’ nedir? Okullarda yüz yüze eğitime geçilmesi için planlanan tarih 21 Eylül. Bu dönemde kademelere göre de eğitime geçilmesi söz konusu. Ayrıca seyreltilmiş model uygulanması da. Peki seyreltilmiş model nedir?

 

İşte bu soruya Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un verdiği yanıt:

YÜZ YÜZE EĞİTİMDE 'SEYRELTİLMİŞ MODEL' NEDİR?

"Burada ilkesel olarak çocuklarımızın mesafelerine uygun bir şekilde ve öğretmenlerimizin herhangi bir şekilde sıkıntı yaşamayacağı şekilde, müfredatın öğretim programları içeriğinin öngörülen zaman dilimlerine sığacağı şekilde bir seyreltmeden söz ediyoruz. Yani mekansal ve müfredat olarak bir seyreltmeden söz ediyoruz. Burada çocuklarımız açısından da bir seyreltme söz konusu. Bunun oranı, miktarı, zamanlaması nasıl olacak, bütün bunlarla ilgili durumu zaman gösterecek.”

HANGİ KADEMELER BAŞLAYACAK?

Peki kademeli eğitim olursa ilk olarak yüz yüze eğitime başlayacak olanlar hangi öğrenciler olacak? Bu soru Selçuk’a soruldu. Selçuk, "Bize 'şu kademelerde riskin olmadığı söz konusudur' denildiğinde biz o kademelerde açarız " diye konuştu.

Selçuk, okulların öncelikle hangi kademelerde açılıp açılmayacağına ilişkin bir soru üzerine Selçuk, bu konuda kesin kanaati hiçbir zaman ortaya koymadıklarını ifade etti. Sağlık Bakanlığı ve ilgili kuruluşlarla sürekli irtibat halinde olduklarının altını çizen Selçuk, "Bunu zamanı geldiğinde ifade edeceğiz. Bize 'şu kademelerde riskin olmadığı söz konusudur' denildiğinde biz o kademelerde açarız" dedi.

19-08-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş