Arama sonuçları

Yüz yüze sınavlar yapılacak mı? Sınav olmayan öğrenciler ne olacak?

Yüz yüze sınavlar yapılacak mı? Sınav olmayan öğrenciler ne olacak?

Yüz yüze sınavlar yapılacak mı? Sınav olmayan öğrenciler ne olacak? Uzaktan eğitime geçilmesiyle birlikte okullardaki yüz yüze sınavlar da yapılmıyor. Ancak bazı okullar ilk sınavlarını tamamladı, bazılarında ise hiç başlamadı. Peki sınavları yapılamayan öğrenciler ne olacak?

 Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitime başlama sürecine ilişkin konunun gelecek hafta kabine toplantısında tekrar değerlendirmeye alınacağını söylerken, yüz yüze sınavlar ile ilgili de bilgi verdi.

NTV canlı yayınında Selçuk, birinci dönemin yüz yüze sınavların çok büyük ölçüde bittiğini, kısmen bir eksik bulunduğunu ama kalanlar için de zaten tek bir sınav yapılacağını dile getirdi.

YÜZ YÜZE SINAVLAR YAPILACAK MI? SINAV OLMAYAN ÖĞRENCİLER NE OLACAK?

Selçuk, bunun dışında performans ve projeyle ilgili eğitim-öğretim yılı başında sürecin zaten başladığına ve bununla ilgili bir problemin bulunmadığına dikkati çekti.

Yüz yüze sınavı eksik kalan öğrencilerle ilgili salgının seyrine bağlı olarak, dönem içinde grup ve günlere ayırarak sınavların yapılabileceğini ya da iş takviminde değişikliklerin söz konusu olabileceğini belirten Selçuk, bunların hepsine hazır olduklarını vurguladı. Selçuk şöyle dedi: "Şu andaki gidişimiz, değişmeyecekmiş gibi devam ediyoruz ama ihtiyaç olursa, değişmesi gerekirse onun için de bazı tedbirler almak gerekiyor. Yani mevzuat, genelgeler, okullarda yürütülen işler, süreçler açısından almak gerekiyor. Bunların hepsinin tedbirini aldık."

11-12-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş