Z kuşağı yapay zeka ile birlikte çalışacak
Sağlık ve Eğitim Vakfı (SEV) tarafından bu yıl 3.sü düzenlenen SEV Profesyonel Gelişim Etkinliği, Türkiye’nin dört bir yanındaki 60 okuldan 200 öğretmeni buluşturdu. Seminerin ana konuşmacısı Oxford Üniversitesi İnternet Enstitüsü’nden Dr. Cristobal Cobo, “Teknoloji, eğitimde de baş aktör olacak ancak insan faktörü yani öğretmenin rolü her zaman devam edecek” dedi
Z KUŞAĞI YAPAY ZEKA İLE BİRLİKTE ÇALIŞACAK
Sağlık ve Eğitim Vakfı (SEV), sadece bünyesinde yer alan okulların (Üsküdar Amerikan Lisesi, İzmir, Tarsus ve SEV Amerikan Koleji ile Üsküdar-İzmir-Tarsus SEV İlköğretim Kurumları) yanı sıra Türkiye’deki tüm öğretmenlerin mesleki gelişimleri için ücretsiz olarak üç yıldır profesyonel gelişim seminerleri düzenliyor.
Eğitimin en önemli temelleri olan öğretmenlerin profesyonel gelişimlerine katkıda bulunmayı hedefleyen SEV Profesyonel Gelişim Etkinliği’nin bu yıl 3.sü düzenlendi. SEV’e bağlı Üsküdar Amerikan Lisesi (ÜAL) kampusunda gerçekleşen seminere, Türkiye’nin farklı şehirlerindeki 60 okuldan 200 öğretmen katıldı.
Z KUŞAĞINI HANGİ TEKNOLOJİLER BEKLİYOR
Bu yılki teması “Teknolojinin Ötesinde Eğitimin Geleceği” olarak belirlenen seminerin ana konuşmacısı Oxford Üniversitesi İnternet Enstitüsü Araştırma Görevlisi ve Uruguay Araştırma Merkezi Direktörü Dr. Cristobal Cobo oldu. Bugüne kadar 30’dan fazla ülkede konuşmacı olarak bulunan Dr. Cobo, özellikle eğitimin geleceği, bilgi ve teknolojinin kesişimi üzerine yaptığı çalışmalarla tanınıyor. Cobo’nun katılımcılarla paylaştığı eğitim dünyasındaki dönüşüm ve yeni trendler şöyle:
Z KUŞAĞI REKABETÇİ VE HIRSLI
1995-2015 yılları doğumlu Z jenerasyonu; milenyum jenerasyonuna göre daha rekabetçi ve hırslı, eğitim seviyeleri yüksek, farklı eğitim metotlarına önem veren, tamamen dijital ve aynı anda birden fazla ekranda çalışan bir jenerasyon.
DURMAKSIZIN ÖĞRENECEKLER
2010 yılında doğan bebekler (Z jenerasyonu), 2028’de liseyi bitirip, 2045’te doktorasını tamamlayacak, 2075’te de emekli olacak. Çağı yakalayabilmek için 30 yıllık iş hayatı ve en az 20 yıllık emeklilik döneminde durmaksızın öğrenme devam edecek.
YAPAY ZEKA DÖNEMİ BAŞLAYACAK
Önümüzde, teknoloji ve yapay zekanın insanların yerini alacağı bir dönem bizleri bekliyor. Bu ortamda ortaya çıkan yeni bir disiplin olan Humanics; öğrencileri, yapay zekanın insanlarla beraber çalıştığı ortamlarda, rekabete hazırlamayı amaçlıyor.
ÖĞRETMEN HER ZAMAN OLACAK
Teknoloji, eğitimde de baş aktör olacak ancak insan faktörü yani öğretmenin rolü her zaman devam edecek.
YENİ ÖĞRENME MODELLERİ ÖNE ÇIKACAK
Oyunlarla öğrenme, Sanal Laboratuvarlar gibi teknolojik destekli yeni pedagolojik modeller eğitimde öne çıkıyor.
EĞİTİM 7/24 OLACAK
Artık eğitim ve öğretim 7/24 devam eden bir süreç. Belli zaman dilimleriyle sınırlı kalmayacak.
20-12-2017