Arama sonuçları

Zeka Gücü projesi, uluslararası yarışmada 1'inci oldu

Zeka Gücü projesi, uluslararası yarışmada 1'inci oldu

Turkcell, 5 yılda 100 binden fazla özel yetenekli çocuÄŸun yaÅŸamını deÄŸiÅŸtiren Zeka Gücü Projesi ile WSIS (Dünya Bilgi Toplumu Zirvesi) Ödülleri’nde 1.270 proje arasından birinci oldu.

Turkcell açıklamasına göre Zeka Gücü Projesi (The Whiz Kids Project), dünya genelinde bilgi ve iletiÅŸim teknolojilerinin gücünden yararlanan projeleri ödüllendiren WSIS Ödülleri’nde e-learning kategorisinin birincisi seçildi. Ülkelerin biliÅŸim altyapılarını iyileÅŸtirmeye teÅŸvik eden WSIS Ödülleri’nde bu sene 126 ülkeden 1.270 proje yarıştı.

TURKCELL'DEN 41 Ä°LE 59 LABORATUVAR

Turkcell’in Milli EÄŸitim Bakanlığı iÅŸ birliÄŸiyle özel yetenekli öÄŸrenciler için 2016’da hayata geçirdiÄŸi Zeka Gücü Projesi, Türkiye’de sınıf içi eÄŸitimlerle desteklenen ve mobil uygulama olarak çocuklara ulaÅŸan tek proje olma özelliÄŸini taşıyor. Proje kapsamında 41 ilde kurulan 59 laboratuvar ve çevrim içi eÄŸitimler aracılılığıyla yapay zeka, kodlama, uzay bilimleri, robotik, akıllı ev ve bulut teknolojileri eÄŸitimleri binlerce öÄŸrenciye ulaÅŸtırıldı. Bunun yanında Zeka Gücü mobil uygulamasıyla Türkiye genelinde eÄŸitim fırsatı tüm öÄŸrenciler için eriÅŸilebilir hale getirildi.

"ÜLKE GENELÄ°NDE 100 BÄ°NDEN FAZLA ÖÄžRENCÄ°YE ULAÅžTIK"

Turkcell Kurumsal Ä°letiÅŸim Direktörü Ä°smail Özbayraktar, salgın sürecinde uzaktan eÄŸitimin tüm dünyada büyük önem kazanmasıyla Zeka Gücü Projesi’nin topluma katkı saÄŸlamaya devam ettiÄŸini dile getirdi.

Özbayraktar, ÅŸöyle dedi: "Çocuklarımıza daha iyi bir gelecek sunmak ve Türkiye'nin milli teknoloji hamlesine destek olmak amacıyla yenilikçi çözümler geliÅŸtirmeye devam ediyoruz. Zeka Gücü Projesi’yle de Türkiye'de yaÅŸayan üstün yetenekli çocukların potansiyellerini erken yaÅŸta keÅŸfetmelerine destek olmayı ve onları kendilerini geliÅŸtirmeye teÅŸvik etmeyi amaçlıyoruz. Proje kapsamında geride kalan 5 yılda ülke genelinde 100 binden fazla öÄŸrenciye ulaÅŸarak, toplam 240 bin saat eÄŸitim verdik ve çocukları yarının yenilikçi dünyasına hazırladık. Platformları iyileÅŸtirmek ve sürdürülebilirliÄŸini saÄŸlamak, müfredatımıza farklı eÄŸitimler ve içerikler eklemek için çok çalışıyoruz."

20-05-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

PaylaÅŸ