Arama sonuçları

Ziya Selçuk'tan 'öğretmen maaşı' açıklaması: Niyetim çok açık

Ziya Selçuk'tan 'öğretmen maaşı' açıklaması: Niyetim çok açık

Ziya Selçuk'tan 'öğretmen maaşı' açıklaması: Niyetim çok açık. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Eğitimde asıl yük öğretmen maaşı ile ilgilidir. Öğretmen maaşlarından dolayı yatırıma fırsat kalmıyor" sözlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı'nın, Türkiye genelinde uzaktan eğitim yoluyla başlatılması dolayısıyla Karaçay İlkokulu'nda düzenlenen törende Selçuk, İstiklal Marşı ve saygı duruşu sonrasında ilk ders zilini çaldı.

Selçuk, burada yaptığı konuşmanın ardından bir basın mensubunun öğretmen maaşlarına yönelik sorusuna yanıt verdi.

BirGün'de yer alan habere göre, "Ziya Öğretmen olarak benim, bir öğretmen kimliğimle öğretmenlerimizin itibarının, özlük haklarının yükselmesinin dışında hiçbir hedefim olamaz. Buradan böyle bir sonuç çıkarılıyorsa bir zorlama vardır" diyen Selçuk, "Niyetim çok açık, cümlelerim çok açık. Biz, öğretmenimizin her türlü imkanını artırmanın peşindeyiz. Başka da bir derdimiz yok" ifadelerini kullandı.

NE SÖYLEMİŞTİ?

Katıldığı basın toplantısında eğitim giderleri ve öğretmenlerin maaşlarına ilişkin konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, asıl yükün öğretmen maaşlarıyla ilgili olduğunu ifade ederek, "Maaşlardan dolayı yatırıma fırsat kalmıyor" demişti.

Bakan Selçuk, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

"Eğitimde asıl yük öğretmenin maaşıyla ilgilidir. Milli Eğitim Bakanlığı'nın bütçesine bakarsanız, yatırım bütçesinin çok çok küçük olduğunu görürsünüz. Neye göre; personel maaşına göre... Bu tüm okullar için böyledir. Yani asıl yük kira varsa kirada ve öğretmen maaşındadır. Geri kalan yük vergi yüküdür ve elektrik su parasıdır. Eğer vergi yükü devam ederse, eğer maaş devam ederse büyük ihtimal bizim masraflarımızda büyük bir azalma olmaz."

31-08-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş