Arama sonuçları

KPSS ertelensin

KPSS ertelensin

KPSS ertelensin. Yarın milyonlarca aday ile gerçekleştirilecek KPSS, Türkiye’nin Covid-19 salgınında geldiği nokta nedeniyle kaygıları artırdı. Çok sayıda kent için sınav merkezi konumunda olan Ankara’da vaka sayılarının her geçen gün artması, “Sınav ertelensin” taleplerini de beraberinde getirdi. BirGün'den Mustafa M. Bildircin'in haberine göre, 6 Eylül’de sınava girmeye hazırlanan çok sayıda aday, sınavın ileri bir tarihte gerçekleştirilmesini istedi.

Covid-19 gölgesinde milyonlarca öğrencinin katılımı ile gerçekleştirilen LGS ve YKS’nin ardından KPSS’nin de salgın tehdidi altında gerçekleştirilecek olması tepki çekti. Bazı adaylar, sağlıklarının sınavdan daha önemli olduğunu belirterek sınav tarihinin değiştirilmesini istediklerini söyledi.

KÖTÜ GİDİŞİ GÖRÜN

Sosyal medyada, “KPSS ertelensin” etiketi altında bir araya gelen çok sayıda aday, kaygılarını ifade etti. Tüm yıl sınava çalıştıklarını ancak sağlıklarının sınavdan daha önemli olduğunu belirten adaylar, “Bu psikoloji ile gireceğimiz sınavdan istediğimiz sonucu zaten alamayacağız, emeklerimiz boşa gidecek” dedi. Adaylar, karar alıcılardan Ankara’da salgına ilişkin kötü gidişi görmelerini ve KPSS tarihini değiştirmelerini talep etti.

Eğitim Uzmanı Ali Taştan da sınav tarihlerine ilişkin hastalığın yayılım hızına bakılarak karar alınması gerektiğinin altını çizdi. Ankara’ya özellikle Orta Anadolu kentlerinden çok sayıda insanın sınav için geleceğine dikkati çeken Taştan, “Bu kişiler Ankara’ya gelip, salgının buradan yayılmasına neden olabilir” uyarısında bulundu.

Sınavın ertelenmesini istemeyen bir kesimin de olduğunu anımsatan Taştan, “Özellikle öğretmen adayları, atanma fırsatını kaçıracakları endişesi ile sınavın yapılmasını istiyor. Ancak bu kaygılarının giderilerek sınavın ileri bir tarihe ertelenmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

05-09-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş