Arama sonuçları

Yabancı özel liseler: 67 boş kontenjan kaldı

Yabancı özel liseler: 67 boş kontenjan kaldı

Türk ve yabancı özel liselerde ikinci ön kayıt dönemi son buldu. Boş kontenjanı olan yabancı özel liseler asil ve yedek listelerini açıkladı. Türkiye Özel Okullar Derneği (TÖZOK) takvimine göre hareket eden liselerde 11 Temmuz Salı gününden itibaren ise hem kesin hem de yedek kayıt listelerinden kayıtlarını alacaklar. İkinci kayıt döneminde yabancı özel liselerde toplam 67 kontenjan boş.

 

Eğer okullarda boş kontenjan kalırsa 3 günlük serbest kayıt dönemine geçilecek. Okullar her gün taban puanlarını açıklayacak, aynı gün kesin ve yedek kayıtlarını yapacaklar. Serbest kayıt dönemi 12-13-14 Temmuz tarihlerinde yapılacak. 14 Temmuz’dan sonra ise nakiller dönemine kadar özel okullar kayıt alamayacak.

Bu arada birinci ön kayıt döneminde Amerikan Robert Lisesi, Alman Lisesi, İzmir Amerikan Koleji, Saint Joseph Fransız Lisesi,  Notre Dame De Sion Fransız Lisesi, Sainte Pulcherie Fransız Lisesi, Saint Benoit Fransız Lisesi, Saint Michel Fransız Lisesi, İzmir Saint Joseph Fransız Lisesi, İtalyan Lisesi ilk kayıt döneminde kontenjanlarını doldurdu.

HANGİ OKULLARDA BOŞ VAR?

Galileo Galilei İtalyan Lisesi: 61 kontenjanndan 12’si boş. Bu 12 boş kontenjan için 63 kayıt aldı.

Üsküdar Amerikan Lisesi: İkinci kayıt dönemi puanı 483 oldu ve 180 kontenjandan kızlarda 14, erkeklerde 16 olmak üzere 30 kontenjanı bulunuyor. 14 kız boş kontenjan için 84, erkek için 89 önkayıt aldı.

Tarsus Amerikan Koleji: 60’ı kız olmak üzere 120 kontenjanı var. 444 olan puanı ikinci kayıt döneminde de değişmedi. Kızlarda 4 boş kontenjan için 20, erkeklerde 2 boş kontenjan için 31 önkayıt aldı.

AVUSTURYA LİSESİ

Avusturya Lisesi: Bu takvimin dışında kayıtlarını yürütüyor. Yedek liste üzerinden kayıtlarına devam ediyor. Lise için taban puanını 480 olarak açıklamıştı, 100 kontenjandan bugün itibarıyla 14’ü boş, taban puanı 470 ve kontenjanı 20 olan ticaret bölümünde 5 boş kontenjan var.

10-07-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş