Arama sonuçları

Gençlerde girişimcilik ‘Bir Fikrin mi Var?’ projesiyle ortaya çıkacak

Gençlerde girişimcilik ‘Bir Fikrin mi Var?’ projesiyle ortaya çıkacak

Mektebim Kolejleri iş dünyası ve girişimcilik alanlarını kapsayacak “Bir Fikrin mi Var?” eğitim projesini başlattı. Projenin yürütücüsü ve Mektebim Kolejlerinin İş Dünyası ve Girişimcilik Direktörü Fuat Sami, “Bu yeni yaratılacak proje ile vites atıp hem M-Lead programı geliştirilecek hem de uluslararası iş birlikleri ile öğrencilerin uluslararası iş donanımlarını kazanmaları sağlanacaktır” dedi.

Sami’nin yanı sıra projenin lansmanı Mektebim Okulları Kurucusu Ümit Kalko ve Mektebim Koleji CEO’su Elif Çağlayan’ın katılımlarıyla yapıldı. Mektebim Okulları Kurucusu Kalko, “Girişimciliği desteklemek ve gençleri girişimciliğe yönlendirmek amacıyla hazırlanan programda 7-17 yaş arası çocukların ve gençlerin ‘başımıza icat çıkartmalarını’ hedefliyoruz” dedi. Kalko, gençlerin soru sormak, hayal kurmak ve yaratıcı düşünce konusunda engellenmemesi gerektiğini belirterek, gençlere şöyle seslendi: “Hayatınız boyunca ailenizden, öğretmenlerinizden duyduğunuz 'başımıza icat çıkarma' sözünün aksine ‘icat çıkarın.’ Lütfen kendinizi zorlayın, basitlikten kaçının, farklı olun, farkındalık yaratın.”

Kalko, ‘Bir Fikrin mi Var’ ile tüm liseleri kapsayan girişimcilik yarışmaları düzenleyip öğrencilerin girişimcilik yetkinliklerini de en erken yaştan deneyimlemelerinin sağlanacağını belirtti.

ULUSLARARASI İŞBİRLİKLERİ

Poje yürütücüsü ve Mektebim Kolejlerinin İş Dünyası ve Girişimcilik Direktörü Fuat Sami ise şu bilgileri verdi: “Mektebim Koleji’nin ilk kurulduğundan bu yana iş yetkinliklerini öğrencilerine kazandırmak için M-Lead programını faaliyete almış ve adeta bir mini-MBA öğrenimini on binlerce öğrencisine aşıladı. Bu yeni yaratılacak proje ile vites atıp hem M-Lead programı geliştirilecek hem de uluslararası iş birlikleri ile öğrencilerin uluslararası iş donanımlarını kazanmaları sağlanacaktır. Bunun yanında ülkenin en önemli iş insanlarından oluşan bir ‘İş Dünyası Kurulu’ ile yıl boyunca öğrencilerle buluşmalar, mesleki eğitimler ve staj fırsatları yaratılacaktır.”

Mektebim Koleji CEO’su Elif Çağlayan ise girişimci potansiyelini iyi değerlendiren ülkelerin diğerlerine fark attığına dikkat çekti. Çağlayan, “21’inci yüzyılda iddiamızı devam ettirmek istiyorsak bu yarışta yer almak zorunda olmamız gerek. Bunun da tek yolu ilkokuldan lise son sınıfa kadar gençlerin girişimci olması için çalışmak, gençlerin önünü açacak projeleri hayata geçirmektir” dedi.

 

21-09-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş