Arama sonuçları

İşimizi yapay zekaya kaptıracak mıyız?

İşimizi yapay zekaya kaptıracak mıyız?

İşimizi yapay zekaya kaptıracak mıyız? Teknoloji yaşamın her alanında yer alırken, insanların merak ettiği soruların başında da robotların insanların yerine geçip geçmeyeceği geliyor. Yani gelecekte işlerimizi yapay zekaya kaptıracak mıyız? 

Microsoft Türkiye Genel Müdürü Murat Kansu eğitimin geleceğini teknolojinin şekillendireceğini söylüyor. Eğitimde dijital dönüşümün sadece bilgiye ulaşma ve ders anlatma yöntemlerini değil, öğrenime olan bakış açışını da değiştirdiğini vurgulayan Kansu, "21. yüzyılda öğretmenler teknolojisi sayesinde öğrencilerle birlikte öğreniyor ve gelişiyor. Eskiden tek yönlü olan bilgi paylaşımı artık çok yönlü kanallardan besleniyor" diyor.

Yapılan araştırmaların şu an öğrenci olanların yüzde 65’inin bugün adını bilmediğimiz mesleklerde çalışacaklarını gösterdiğini anlatan Kansu, "Bu da, şu anda bir işte çalışanların bundan 10-20 yıl sonra hayatlarını nasıl kazanacaklarını düşünmeye başlamaları gerektiği anlamına da geliyor" diye konuşuyor.

Kansu "İşimizi yapay zekaya kaptıracak mıyız?" sorusuna ise şu yanıtı veriyor:

"Bu noktada sıkça karşılaştığımız soru ise 'Peki robotlar mesleğimizi elimizden mi alacak?' yönünde oluyor. Hayır, biz insanlar yaratıcıyız, empati kurabiliyoruz, duygusal yeteneklerimiz sayesinde yapay zekâ ile işbirliği yaptığımız alanlarda muazzam fırsatlar yaratma potansiyeline sahibiz.  Bir başka deyişle, otomasyona geçirilemeyecek kadar yaratıcılık gerektiren meslekler ya da getiren mimarlık, mühendislik gibi mesleklerin gelişme olasılığı çok daha yüksek."

KODLAMA EĞİTİMİ MÜFREDATA GİRSİN

Kansu Endüstri 4.0’ın konuşulduğu bugünlerde, geleceği yaratacak gençlerin ne kadar erken kodlamayla ve algoritmik düşünceyle tanıştırılırsa o kadar hızlı Endüstri 4.0’a geçiş yapılacağını söylüyor. Kansu şöyle diyor: "Nüfusunun yarısından fazlası genç olan, 10 milyondan fazla öğrencisi olan Türkiye’nin, 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için yazılıma öncelik vermesi ve eğitimin doğal bir parçası haline getirmesi çok kritik. Her sene Bilgisayar Mühendisliği bölümlerinden 5000 civarı öğrencinin mezun oluyor ve bu sayı, Türkiye’nin potansiyelini karşılayamayacak kadar düşük. 1.3 milyon nüfusu olan Estonya’da bile bu sayı 4000. O nedenle de, daha erken yaşlarda eğitim alanında kodlama eğitimlerinin müfradata girmesi, sınıfların teknolojik çözümlerle donatılıp, eğitimin zaman ve mekandan bağımsız olarak, güvenli bir platform üzerinden karşılanması için çalışıyoruz."

Eğitim Teknoloji Zirvesi’ni düzenleyen Microsoft, zirvede eğitimde dijital dönüşüm senaryoları, Minecraft eğitim sürümü öğretmen demoları ve Türkiye’de STEM eğitimi gibi konuları tartıştı.

Fotoğraf: Twitter

15-12-2016


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş