Arama sonuçları

Üniversite mezunları daha çok istihdam ediliyor

Üniversite mezunları daha çok istihdam ediliyor

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayınlanan son verilere göre, üniversite mezunlarının istihdam oranı yüzde 77.4 oldu. Hürriyet'te yer alan habere göre, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, bu oranın lise mezunlarına kıyasla daha yüksek olduğuna dikkat çekti.

TÜİK’in19 Şubat’ta yayınladığı İşgücü İstatistikleri 2023 yılı 4’üncü çeyrek verileri, yükseköğretim mezunlarının istihdam oranının lise ve mesleki teknik lise mezunlarının önünde yer aldığını ortaya koydu. Konuyla ilgili açıklama yapan YÖK Başkanı Özvar, eğitim öğretim faaliyetlerinin önemli bir çıktısının istihdam olduğunun altını çizdi. Özvar, üniversitelerin istihdama sağladığı katkının önemli bir performans kriteri olduğunu belirterek şunları söyledi:

YÜKSEKÖĞRETİM MEZUNLARI AVANTAJLI

“TÜİK’in istatistiklerine göre yükseköğretim mezunlarında işgücüne katılım oranı yüzde 77.4 olarak gerçekleşti. Bu oran lise mezunlarında yüzde 56.6, mesleki veya teknik lise mezunlarında ise yüzde 67.8 oldu. Hem Türkiye hem de OECD ülkelerine bakıldığında, yükseköğretim mezunlarının istihdam ve gelir bakımından lise ve dengi okulların mezunlarından çok daha avantajlı durumda olduklarını görüyoruz. Üniversitelerimizden yetiştirdiği öğrencilere daha fazla bilgi, beceri ve yetkinlik kazandırmak suretiyle işgücü piyasalarında mezunlarına rekabet üstünlüğü kazandırmalarını oldukça önemsediğimizi belirtmek isterim.”

22-02-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş