Arama sonuçları

Kabataş Erkek Lisesi: Onay geldi, IB Dünya Okulu oldu

Kabataş Erkek Lisesi: Onay geldi, IB Dünya Okulu oldu

Türkiye’nin köklü Anadolu liselerinden biri olan ve öğrencilerini Liseye Geçiş Sınavı (LGS) ile alan Kabataş Erkek Lisesi, akreditasyon sürecini tamamlayarak, IB Uluslarararası Bakalorya Dünya Okulu statüsünü kazandı. Almanca ve İngilizce hazırlık sınıfları bulunan lise 2023-2024 öğretim yılından itibaren IB diploma programına başlayacak.

Uluslararası Diploma (IB) Diploma programı, lise 11. ve 12. sınıfta okuyan 16-19 yaşları arasındaki öğrenciler için tasarlanmış bir sistem. Bu sistemde amaç dünya barışına katkı bulunacak, özgüven, öz disiplin ve üst düzey düşünme becerilerine sahip, yaşamboyu öğrenmeyi benimsemiş, sorumluluklarının bilincinde, farklı kültürleri bilen ve anlayan dünya vatandaşları yetiştirmek. Yaklaşık 150 ülkede ve 4 bin IB okulu bulunuyor ve IB Diploması dünya genelinde pekçok üniversite tarafından tanınıyor. Yurtdışında üniversite eğitimi düşünen gençler, bu diplomayı veren okulları tercih ediyor. Türkiye'deki üniversiteler de IB Diploması olan öğrencilere diploma notuna göre yüzde 100'e varan oranlarda burs veriyor.

NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Kabataş Erkek Lisesi Müdürü Muharrem Bayrak, okulun akreditasyon sürecini başarıyla tamamlayarak IB Uluslararası Bakalorya Dünya Okulu statüsü kazandığını belirterek, şöyle dedi: “Böylece okulumuz Uluslararası Bakalorya Organizasyonu'ndan gelen resmi onay ile Türkiye'de IB Diploma Programına sahip beşinci Anadolu Lisesi olarak IB Dünya Okulu kimliğiyle yetkilendirilmiştir.”

Bayrak, IB diploma programına 2023-2024 eğitim öğretim yılı itibari ile başlayacağını dile getirdi.

HANGİ PROGRAMLAR UYGULANIYOR?

Bayrak, Kabataş Erkek Lisesi’nde IB programının yanı sıra uygulanan programları şöyle anlattı:

AP  

İleri Düzey Yerleştirme Programı olarak da adlandırılan AP,  2019 yılından beri okulumuzda uygulanmaktadır.  AP, eğitimde mükemmeliyeti hedefleyen güçlü, kapsamlı ve çok çalışmayı gerektiren bir programdır.  AP Programı öğrencilere, lisedeyken üniversite seviyesindeki dersleri alma ve bu derslerden üniversitede muaf olma imkanı sağlar. Okulumuzda matematik, biyoloji, fizik ve İngilizce AP dersleri verilmektedir.

DSD 

DSD lise düzeyi öğrencilerin yalnızca bu statüye sahip okullarda katıldıkları sınavlar sonucunda elde edebilecekleri ömür boyu geçerliliği olan, Alman Kültür Bakanları Konferansı’nın onayını taşıyan dil diplomasıdır.
Öğrencilerimizin hazırlık yılı sonunda A2 sertifikası 9. Sınıf seviyesinde B1 düzeyi ve 12. Sınıfta B2- C1 düzeyine kadar diploma almaları mümkündür.

Cambridge IGCSE  

Adayların 14 ile 16 yaş aralığında katıldığı bir sertifika programı olan IGCSE, dünya çapında en çok tanınan Cambridge programlarındandır.  Akademik İngilizceyi yoğun olarak kullanarak bilim literatürüyle tanışma ve okuma, yazma, dinleme açısından gelişme fırsatı sunar.  Okulumuzda IGCSE 2022-2023 eğitim öğretim yılı itibarıyla başladı.


GIB 

Üzerinde çalıştığımız bir başka uluslararası program ise Alman okullarının olgunluk sınavı “Abitur” ile aynı işleve sahip GIB.  Bu diploma ile mezun öğrenciler, Alman üniversitelerinde öğrenim hakkına  sahip olacaktır. Bu programla birlikte aynı anda 5 uluslararası diploma programını uygulayan okul oluyoruz.

30-05-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş