Arama sonuçları

Küreselleşme ve teknoloji eğitimi nasıl etkiliyor?

Küreselleşme ve teknoloji eğitimi nasıl etkiliyor?

Küreselleşme ve teknoloji eğitimi nasıl etkiliyor? Günümüzde en çok tartışılan konulardan biri de eğitimde dönüşüm oluyor. Küreselleşme ve teknolojinin eğitimi nasıl etkilediği, gelecekte nasıl bir eğitim sisteminin olacağı gündemin ana konuları arasında yer alıyor.

İstanbul Erkek Liseliler Eğitim Vakfı'nın (İELEV) 35. kuruluş yılı etkinlikleri kapsamında İELEV Özel 125. Yıl Yerleşkesi'nde Eğitimde İnovasyon Zirvesi'nde küreselleşme ve teknoloji konuları tartışıldı. Eğitim alanındaki uzmanları, akademisyenleri, öğretmenleri, öğrencileri, öğretmen adaylarını buluşturan zirvede “Değişen Eğitim, Dönüşen Okullar“temasının işlendi. 

 

KÜRESELLEŞME VE TEKNOLOJİ EĞİTİMİ NASIL ETKİLİYOR?

Zirve, İELEV Akademik Kurul Başkanı Prof. Dr. Erhan Erkut’un moderatörlüğünüüstlendiği, Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, Prof. Dr. Kemal Sayar ve Ali Koç’un konuşmacı olarak katıldığı panelle başladı. 

Panelde küreselleşme ve teknoloji gelişiminin eğitim üzerindeki etkileri tartışıldı. İnternetin gelişimi ile öğrenme ağlarının kullanılabildiği, okulsuz eğitimin en mümkün olduğu bir dönemde olduğumuz, özellikle küreselleşmeye kendini kaptıran ülkelerde, gençlerin ahlak ve etik çerçevelerini tanımlayamadıkları, empati, insana ve doğaya sevgi, farklılıklara saygı, hoşgörü gibi değerlerin ve kültürel eğitimin teknoloji üzerinden verilemediği üzerinde duruldu. Bu noktada, soru soran, sorgulayan, hayal kuran, teknolojiyi doğru kullanan nesiller yetiştirmek için öğretmen eğitimine verilen önemin artırılması gerektiği ifade edildi. 

Eşzamanlı oturumlarla devam eden zirvede, 25 eğitimci, çeşitli branşlarda 8 atölye çalışması ve 18 sunum yaptı. 

 

İELEV VE İELEV OKULLARI NEDİR?

İstanbul Erkek Liseliler Eğitim Vakfı, İstanbul Erkek Lisesi’nde okumuş, öğretmenlik veya yöneticilik yapmış ve Sarı Siyahlı camiaya toplumsal veya sportif alanlarda katkıda bulunmuş kişiler tarafından 20 Aralık 1982’de kurulmuş olan, ülkemize eğitim alanında katkı sağlamayı hedefleyen bir sivil toplum kuruluşudur. Vakıf 1996 yılında İELEV Özel İlköğretim Okulu’nu, 2005 yılında İELEV Özel Anaokulu’ nu ve 2006 yılında ise Acıbadem İlköğretim Okulu’nu eğitim camiasına kazandırdı. Acıbadem İlköğretim Okulu, 2009-2010 ders yılında Nişantepe’deki yeni yerleşkesine geçti ve İstanbul Erkek Lisesi’nin kuruluşunun 125.yılı onuruna okulun adı “125. Yıl İlköğretim Okulu” olarak değiştirildi. . 

2014-2015 eğitim- öğretim yılında açılan İELEV Özel Lisesi’nde GemischtsprachigesInternationales Baccalaureat (GIB) Diploma Programı uygulanıyor. Mart 2017’de GIB akreditasyonunu Türkiye’de alan ilk okul oldu. Ayrıca İstanbul’da bulunan üçüncü DAS okulu. İELEV Özel Lisesi, Almanca, İngilizce ve Türkçe eğitim vermekte. 

 

 

25-12-2017


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş