Arama sonuçları

Sömestir tatilini nasıl geçirebilirsiniz?

Sömestir tatilini nasıl geçirebilirsiniz?

Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Hastanesi Uzman Klinik Psikolog İnci Nur Ülkü, sömestir tatiline ilişkin önerilerde bulundu. Ülkü, tatil dönemini hiç derslere bakmadan geçirmenin çocuğun okula adaptasyonunu zorlaştırabileceği uyarısında bulunarak, şunları kaydetti:

"Yarıyıl tatilinde çocuğu kısıtlamak yerine, eksik olduğu konuları tekrarlaması sonrasında aktivite planlaması yapılabilir. 2022-2023 eğitim öğretim yılının ilk yarısı tamamlandı ve yorucu bir eğitim dönemi geride kaldı. Çocukların ikinci döneme güzel başlangıç yapmaları için yarıyıl tatili önemli bir fırsattır. Çocukların arada bir rahatlamaya ihtiyacı var. Çocuğunuzun notları zayıf geldiyse ona bağırıp cezalandırmak yerine nedenlerini anlamaya çalışın. Bir çocuğun ailesi tarafından olduğu gibi kabul edilmesi, çocuk açısından çok önemlidir.

Çocuklar karnelerindeki zayıflar nedeniyle kaygılanmak yerine ailesinin vereceği tepki nedeniyle kaygılanırlar. Çocuğun sene içinde gösterdiği çaba anne ve babası tarafından mutlaka ifade edilmeli. Karnesi hakkında onun da düşüncelerini ve duygularını ifade etmesine olanak sağlayın. Çözüm yollarını çocuğunuzla birlikte değerlendirin."

23-01-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş