Arama sonuçları

2010-KPSS iptali: İptal sadece hırsızları kapsamalı

2010-KPSS iptali: İptal sadece hırsızları kapsamalı

Soruların sınavdan önce dışarıya sızdırıldığı iddiaları üzerine "Eğitim Bilimleri" kısmı iptal edilen 2010'daki Kamu Personel Seçme Sınavı'nın (KPSS) "Genel Yetenek ve Genel Kültür" bölümü de Ankara 1. İdare Mahkemesi kararıyla iptal edilince “Ne olacak?” tartışmaları başladı.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, 2010-KPSS Genel Kültür ve Genel Yetenek testlerinin iptalinin "alın teri ile atananları kapsamayacağını" belirterek, "Telaş yok. KPSS hırsızları bellidir onların atamaları yargı ile iptal edilmeli, Başbakanlık alın teri ile kazananları rahatlatacak açıklama yapmalıdır" değerlendirmesinde bulundu.

Koncuk, yaptığı yazılı açıklamada, Ankara 1. İdare Mahkemesinin 2010-KPSS'nin Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin iptaline ilişkin karar verdiğini belirterek KPSS soruşturmasında kopya çekenleri belirleme çalışmalarının savcılıkça devam ettiğini vurgulayan Koncuk, şunları söyledi:

TEOG'DA OKUL İPTALİ OLMADI
"Geçmişte TEOG'da soru iptalleri, yerleşen öğrencilerin okul iptali sonucunu doğurmamıştır. O halde KPSS iptalinde de inisiyatif kullanılmalıdır. Hiçbir yargı, hiçbir vicdan çalanla, çalışanı aynı kefeye koymaz. Alın teri, emek asla göz ardı edilerek bir uygulama yapılamaz. Rahat olun. 2010 KPSS'yi ve yaşanan süreci bilmeyenler, tüm atananları hırsız zannediyor. Bilmeyenler karışmasın, burada ahkam keserek insanları üzmesin."

KOPYANIN FATURASINI MASUMLAR ÖDEMESİN

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen)  Ankara 1. İdare Mahkemesi’nin 2010 KPSS Genel Kültür ve Genel Yetenek sınavlarını iptal etmesinin onbinlerce masum insanın da cezalandırılması  anlamına geldiğini söyledi. Sendika, “Eğitim Sen olarak,  böylesi bir süreçte suçsuz olan insanların emeğinin heba edilmemesi ve işlerinden olmalarının önüne geçilmesi gerek” dedi.

Eğitim Sen Merkez Yönetim Kurulu yaptığı açıklamada şöyle dedi:

YARIMAĞAN GÜNAH KEÇİSİ OLDU: Skandalın ardından yapılan  dönemin ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan’ı günah keçisi ilan etmek ve ÖSYM’nin teşkilat yapısını değiştirerek kadrolaşmaya hız vermek oldu. Bu süreçte YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan’a dair tek bir eleştiri dahi gelmedi. Yarımağan’ın yerine ÖSYM Başkanı olarak atanan Ali Demir ise “Kopya çeken çıkmazsa kurban keseceğim” demiş ve dileği kabul olduğu için koyun keserek personele dağıtmış, böylece skandalın üzeri örtülmek istenmişti.

YGS’DE DE ŞİFRE VARDI: 2011 yılında ise yaklaşık 1 milyon 700 bin adayın katıldığı Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) şifre skandalı patladı.

NEDEN KOPYACILAR BULUNMUYOR? Kopyacıların ve ardındaki kişilerin yıllarca tespit edilmemesi, aradan 6 yıl geçtikten sonra sınavı emeğiyle geçmiş insanların işinden olma ihtimalinin yaratılması adalet midir? Neden sadece kopyacıların ve ardındaki insanların bulunup cezalandırılması yoluna gidilmemektedir?

NELER OLMUŞTU?
Usulsüzlük iddiaları nedeniyle bazı bölümleri iptal edilen 2010'daki KPSS'ye kızı giren Avukat Cemal Yeşilyurt, sınavın Genel Yetenek ve Genel Kültür bölümünün iptal edilmemesi üzerine, bu bölümdeki sınav soru ve cevaplarının yüzlerce adaya servis edildiğini savunarak, sınavın bu kısımlarının da iptali istemiyle Ankara İdare Mahkemesi'ne dava açmıştı. Ankara 1. İdare Mahkemesi'nin davayı reddetmesi üzerine, Yeşilyurt kararı temyiz etti. Temyiz istemini görüşen Danıştay 12. Dairesi, İdare Mahkemesi'nin kararını bozmuştu. Bozma üzerine dosyayı tekrar görüşen Ankara 1. İdare Mahkemesi, 2010 KPSS'nin Genel Yetenek ve Genel Kültür kısımlarını oy birliğiyle iptal etti.

Bu blog AA abonesidir.

02-08-2016


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş