Arama sonuçları

2019 DGS: 0.5 ham puan ile 15 dakika kurallarını unutmayın

2019 DGS: 0.5 ham puan ile 15 dakika kurallarını unutmayın

2019 DGS: 0.5 ham puan ile 15 dakika kurallarını unutmayın. 2019 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) için geri sayım başladı. Sınav yarın yani 30 Haziran 2019 tarihinde saat 10.15’te yapılacak ve 150 dakika sürecek. 0.5 ham puan kuralı ile 15 dakika kuralını unutmayın. Saat 10.00’dan sonra sınav salonlarına alınmayacaksınız.

Sınava 336 bin 573 aday katılacak.

2019 DGS: 0.5 HAM PUAN İLE 15 DAKİKA KURALLARINI UNUTMAYIN

Sınava girerken yanınızda olması gereken belgeler:

SINAVA GİRİŞ BELGESİ: ÖSYM sitesinden aldınız zaten, siyah ya renkli çıktısı yanınızda olacak. Aman dikkat fotoğrafınız görünür olsun. Ön ya da arka yüzüne işaret, falan sakın koymayın. Sınavınız iptal olur.

GEÇERLİ KİMLİK BELGESİ: Nüfus cüzdanı veya TC kimlik kartı ya da geçerlilik süresi dolmamış pasaport. Sınav günü ,nüfus cüzdanını kaybedenlere geçici kimlik belgesi vermek için açık tutulacak nüfus müdürlükleri ÖSYM'nin internet sitesinden duyuruldu.

Sınav binalarında hiçbir eşya emanete alınmayacak. Sınavın yapıldığı her bir salona en az bir adet duvar saati olacak. Kalem, silgi, kalemtıraş ile peçete ÖSYM tarafından verilecek. Sınava, şeffaf pet şişe içinde su getirebileceksiniz.

NELERE İZİN VERİLİYOR?

Alyans, başörtü için kullanılan boncuklu/boncuksuz toplu iğne, metal para, anahtarlıksız basit ev anahtarı, ulaşım kartı, basit tokalı kemer, basit tel toka ve basit piercing hariç herşey yasak.

2019 DGS SINAV SORULARI NASIL OLACAK?

Kılavuzda sınav soruları şöyle anlatılıyor: Sınavda adaylara sayısal ve sözel bölümden oluşan bir yetenek testi uygulanacaktır. Testte 120 soru yer alacaktır. Sınavda uygulanacak test, lisans öğrenimindeki başarıda etkili olan sayısal ve sözel içerikli akıl yürütme (muhakeme) becerilerinin ölçülmesini amaçlamaktadır. Bu amaçla ilgili olarak hazırlanacak sorular, ön lisans programlarında kazanılan bilgi ve becerileri ölçmeye yönelik olmayacaktır. Test soruları, farklı alanlardan gelen yükseköğretim kurumu mezunlarının cevaplayabilecekleri nitelikte olacaktır.

 

05. HAM PUAN KURALI SÜRÜYOR

Geçen sene uygulanan 0.5 ham puan kuralı bu yıl da sürecek. Sayısal ve sözel olmak üzere 2 bölümden oluşan DGS’de iki testten de 0.5 ham puan çıkaramayan yani yarım net alamayan adayların puanları hesaplanmıyor. Geçen yıl 357 bin 150 adayın girdiği sınavda 94 bin 426  adayın puanı hesaplanmadı. Her iki testten de en az 0.5 ham puan alan adayların DGS puanı hesaplanacak.

4 YANLIŞ 1 DOGRUYU GÖTÜRECEK

 

4 yanlış 1 doğruyu götürecek. Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacak.

2019-DGS sonuçları ÖSYM tarafından 25 Temmuz'da açıklanacak.

29-06-2019


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş