Arama sonuçları

2019 LGS: Özel okula kayıt yaptıran devlet için tercih yapamayacak

2019 LGS: Özel okula kayıt yaptıran devlet için tercih yapamayacak

2019 LGS: Özel okula kayıt yaptıran devlet için tercih yapamayacak. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu’nu yayımladı. Geçen yılın tartışmalı kriterleri bu yerleştirme döneminde sürecek. Tercih sayısının artmaması, aynı okul türünden en fazla 3 okul zorunluluğu ve kendi kayıt alanından 3 okul seçme zorunluluğu bu yıl da sürüyor. Yerel yerleştirme ve sınavla öğrenci alan okullar için 5’er tercih hakkı var.

 

2019 LGS: ÖZEL OKULA KAYIT YAPTIRAN DEVLET İÇİN TERCİH YAPAMAYACAK

Kılavuzda Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü’ne bağlı özel ortaöğretim kurumları için de kayıt takvimi çıktı. Aralarında yabancı özel liselerin de olduğu LGS puanıyla öğrenci alacak özel okullar  kayıt işlemleri, 27 Haziran-12 Temmuz 2019 tarihleri arasında yapılabilecek. Yerleştirme sonuçları aynı eğitim-öğretim yılı için geçerli olacaktır.

ÖZEL’E KAYIT YAPTIRAN DEVLET TERCİHİ YAPAMAYACAK

Özel okullara kesin kayıt işlemini tamamlayan öğrencilere devlet liseleri için tercih ekranı açılmayacak. Ancak öğrenciler, tercih süresi içerisinde kayıtlarını iptal ettirmeleri durumunda tercihte bulunabilecek.

Yerleştirmeye esas nakil tercih başvurularının alınması sürecinde özel ortaöğretim kurumlarına tekrar kayıt ve nakil işlemleri yapılabilecek.

 

 

 

25-06-2019


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş