Arama sonuçları

2020 LGS: Sınavda değişiklik var mı? Sorular zor olacak mı? Bakan Selçuk ne dedi?

2020 LGS: Sınavda değişiklik var mı? Sorular zor olacak mı? Bakan Selçuk ne dedi?

2020 LGS: Sınavda değişiklik var mı? Sorular zor olacak mı? Bakan Selçuk ne dedi? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bu yıl 8’nci sınıfların gireceği 2020 Liseye Geçiş Sınavı’nda (LGS) değişiklik olup olmadığına ilişkin açıklama yaptı.

Katıldığı bir özel TV’de eğitimle ilgili konularda açıklama yapan Selçuk, öğrenci ve velilerin merakla beklediği 2020 LGS ile ilgili de şunları anlattı.

2020 LGS: SINAVDA DEĞİŞİKLİK VAR MI? SORULAR ZOR OLACAK MI? BAKAN SELÇUK NE DEDİ?

 

LGS’nin değiştirilmesi konusunda bir çabamız yok. Bir sınavı değiştirerek ülkenin eğitim sistemi değişmez. Asıl mesele sınavın amaç değil, araç olması. LGS soruları uluslararası nitelikte ve bu niteliklere uygun sorular.

Biz geçen yıldan bu yana örnek sorular yayımlıyoruz. Bu soruları göstererek öğrencilere ‘Böyle sorular çıkacak, heyecana kapılmayın, stresi girmeyin’ diyoruz. Bu örnek sorular bu sene bu sürecek.

SINAV SORULARI ZOR OLACAK MI?

Bu bir eleme sınavı. Yüzde 10 kontenjanı girebileceği sınavdan söz ediyoruz. Bu yüzden de zorluk düzeyi belli yükseklikte olan sınav. Bu böyle olması icap ediyor. Kontenjan sınırlılığı var. Bu sene matematikte 20 dakika uzattık. Sınav stresi varken, bir de süre stresinden dolayı zarar görmesinler dedik.

 

25-08-2019


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş