Arama sonuçları

GIDA MÜHENDİSLİĞİ | Bölüm Öğrencisi Anlatıyor

AYÇA SELVİ
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ)
Gıda Mühendisliği bölümü öğrencisi

Gıda Mühendisliği bölümünü tercih etme nedeniniz nedir ve bu bölümü seçmeyi düşünen adaylara önerileriniz ne olur? 

Gıda Mühendisliğini tercih etmemin nedenlerinden biri geleceği açık mesleklerden olması ve istediğim bölümdü. Gıda mühendisliğinin avantajları gıda sektörü hiç bitmeyecek bir sektör ve laboratuvar, işletme hangisi olursa olsun zevkli şeylerle uğraşıyorsun, tek sıkıntısı atama konusunda az kişi atanıyor ama genel olarak sevebileceğiniz bir meslek. Her ne kadar dersleri biraz ağır olsa da seviyorum bölümümü.

MERVE SERİM
Yeditepe Üniversitesi
Gıda Mühendisliği bölümü öğrencisi

Gıda Mühendisliği bölümünü nasıl tercih ettiniz ve bu bölümü seçmeyi düşünen adaylara tavsiyeleriniz neler olur?

İlkokulu birincilikle bitirdikten sonra Avusturya Lisesi’nde eğitim gördüm. Ne okumak istediğime aslında lise öğrenciliğim sırasında gittiğim bir gezi sırasında karar verdim. Değişim programıyla gittiğim Avusturya’da bir çikolata fabrikasını ziyaret etmiştik. Kakao çekirdeklerinin toplanmasından, çikolataya dönüş süresine kadar ki yolculuğu izleyip bir deüretim sürecini gözlemlediğimiz fabrikadan müstakbel bir “Gıda Mühendisi” olarak çıkmıştım.

Her meslekte olduğu gibi üniversite sınavında iyi bir puan almak iyi bir meslek elemanı olmak için yeterli ölçüt değil. En basitinden; paketli gıdaların etiketini okumaya meraklı olmak bu işin temeli sayılabilir. Çünkü paketli gıdalarla çalışıIyorsunuz ve hangi üründe hangi madde kullanıldığını bilmek sizin sorumluluklarınızın en başında geliyor. Gündemi ve gelişmeleri takip edip düzenli çalışma da diğer ölçütlerin başında geliyor. Sürekli laboratuvar ortamında ilerleyen bir eğitim hayatınızın olacağını düşünürsek alacağınız eğitim, ileriki meslek hayatınızı destekler nitelikte olmalı.

Gıda Mühendisi olarak, aldığınız eğitim doğrultusunda ister KPSS’ye girerek devlet kadrosunda çalışabilir isterseniz de gıda üretimi yapan özel şirketlerin üretim, denetleme veya AR­GE süreçlerinde görev alabilirsiniz. Bir diğer seçenek ise; Gıda teknolojisi veya gıda ile ilgili herhangi bir konuda yüksek lisans yapıp akademik kariyer de yapabilirsiniz. Yönetim seviyesinde ilerlemek için ise işletme alanında yüksek lisans yapmak gerekiyor.