Arama sonuçları

2019 LGS: Nakil uygulamasında sizleri ne bekliyor?

2019 LGS: Nakil uygulamasında sizleri ne bekliyor?

2019 LGS: Nakil uygulamasında sizleri ne bekliyor?  Liseye Geçiş Sistemi (LGS) yerleştirme sonuçlar açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı'nca yapılan (MEB) Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki birinci yerleştirmede, merkezi sınavla öğrenci alan fen, sosyal bilimler ve Anadolu liseleri yüzde 100 dolarken, Anadolu imam hatip liseleri yüzde 99,9, mesleki ve teknik Anadolu liseleri de yüzde 98 doluluk oranına ulaştı.

2019 LGS: NAKİL UYGULAMASINDA SİZLERİ NE BEKLİYOR?

Bundan sonra velileri LGS nakil uygulaması bekliyor. Geçen yıl 4 kez yapılan nakil uygulaması bu yıl 2 kez gerçekleştirilecek. 29 Temmuz - 2 Ağustos 2019 tarihleri arasında boş kontenjanlar için ilk nakil başvuruları alınacak. Sonuçları 5 Ağustos’ta açıklanacak.

5-8 Ağustos tarihleri arasında ise 2 nakil uygulaması yapılacak. Bunun da sonuçları 10 Ağustos’ta açıklanacak.

KİMLER NAKİL UYGULAMASINA KATILABİLECEK?

Yerleşen, yerleşmemiş olan ve özel okula kesin kayıt yaptırmış tüm öğrenciler nakil uygulamasına katılabilecek. Tercih yaparken okulun kontenjanı dolu olsa bile listenize alabileceksiniz. Zaten sonuçlar açıklandığında Anadolu, fen ve sosyal bilimler liselerinde boş kontenjan olmadığını göreceksiniz. Neden dolu okulu da tercih listenize alacağınıza gelince:

 

NEDEN DOLU KONTENJANLARI YAZACAKSINIZ?

Bu dönemde özel okullara geçecek öğrenciler olacak. Bu her yıl oluyor. Örneğin Galatasaray Lisesi’ne yerleşen öğrenciye özel okullar burs teklif ediyor ve bu şekilde yerleşen öğrenciler özel okula geçiyor. Bir de özel okullar da 12 Temmuz’dan itibaren kayıt alamadı. Onlar da nakil döneminde tekrar kayıtlar başlayacak. Bu yüzden yerleştikleri okullardan memnun olmayanlar da özel okul seçeneğini değerlendirecek.

 

NAKİL UYGULAMASI NASIL OLACAK?

İki kez yapılacak. Her dönemde:

Sınavla yani LGS ile öğrenci alan okullar için 3

Yerel yerleştirme için 3

Pansiyonlu okullar için 3

Tercih hakkınız olacak.

 

OKUL TÜRÜ ZORUNLULUĞU VAR MI?

 

Sınavla ya da sınavsız yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara ilk yerleştirmede yerleşen yani 22 Temmuz’da sonuçlar açıklandıktan sonra bir okula yerleşenler için zorunluluk kalkıyor.  

Bu öğrenciler için yerel tercihlerinde artık kayıt alanından okul ve farklı tür tercih etme zorunluluğu yok. Yani tüm tercihlerinizi aynı okul türünden yapabilirsiniz ya da kayıt alanı dışından yapabilirsiniz.

 

TERCİHİNE YERLEŞEMEYENE OKUL TÜRÜ ZORUNLULUĞU VAR

 

Ancak, tercihlerine yerleşemeyen öğrenciler için nakil döneminde okul türü ve kayıt alanı zorunluluğu sürecek.

Bu öğrenciler ilk 2 okulu kayıt alanından seçecek. Yine aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 2 okul seçilebilecek.

 

NAKİL TAKVİMİ NASIL İŞLEYECEK?

 

22 Temmuz: LGS yerleştirme sonuçları ve boş kontenjanlar açıklanacak.

29 Temmuz-2 Ağustos: 1. Nakil Tercih Başvurularının Alınması

5 Ağustos: 1. Nakil Sonuçlarının İlanı

5-8 Ağustos 2019: 2. Nakil Tercih Başvurularının Alınması

10 Ağustos: 2. Nakil Sonuçlarının İlanı

 

19-23 Ağustos: Boş kalan kontenjanlara, hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarınca Yerleştirme Başvurularının Alınması

26-29 Ağustos 2019: Yatılılık Başvurularının Okul ve Kurumlarca Alınması.

6 Eylül 2019:  İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonları Yerleştirmelerinin Tamamlanması, Yatılılık Yerleştirme Sonuçlarının İlanı ve e-Pansiyon Üzerinden Kayıtların Sisteme İşlenmesi

9 Eylül 2019 2019-2020 Eğitim ve Öğretim Yılı Açılışı

 

TERCİHİNE YERLEŞEMEYENE ADRES AÇIK LİSE

Hiçbir tercihine yerleşemeyen öğrenciler ise Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından açık liseye kaydedilecek.

 

15-07-2019


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş