Arama sonuçları

2019 LGS: Son nakil başvuruları bitti, sonuçlar 10 Ağustos’ta

2019 LGS: Son nakil başvuruları bitti, sonuçlar 10 Ağustos’ta

2019 LGS: Son nakil başvuruları bitti, sonuçlar 10 Ağustos’ta.  Liseye Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında ikinci ve son kez yapılan nakil uygulamasının ikincisi için başvurular bugün son buldu. Nakil yerleştirme sonuçları 10 Ağustos’ta açıklanacak.

İlk nakil uygulaması nakil döneminde aralarında Galatasaray’ın da olduğu yüksek puanlı ve köklü liselerde boş kontenjanlar vardı. İlk nakil yerleştirme sonuçlarından sonra tüm Anadolu, fen ve sosyal bilimler liselerinde kontenjanlar yüzde 100 doldu.

Ancak 2. Nakil uygulamasının son gününe gelindiğinde yine özel okullara geçişler nedeniyle boş kontenjanlar oluşmuştu.

2019 LGS: SON NAKİL BAŞVURULARI BİTTİ, SONUÇLAR 10 AĞUSTOS’TA

10 Ağustos’ta ikinci nakil sonuçları açıklandığında sınavla ve yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullardan hiçbirine yerleşemeyen öğrenciler ne olacak?

Bu öğrenciler il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarına başvurmaları hâlinde yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullardan kontenjan durumları uygun olan okullara 19-23 Ağustos 2019 tarihlerinde komisyonca yerleştirilecek. Yerleşemeyen öğrenciler ya da istemedikleri okul türlerine çocuklarını yollamak istemeyen veliler için adres ya açık lise ya da özel okul olacak.

08-08-2019


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş