Arama sonuçları

2022 LGS: Kabataş Erkek, bu yılın 'yükselen yıldızı' mı oldu?

2022 LGS:  Kabataş Erkek, bu yılın 'yükselen yıldızı' mı oldu?

Liseye Geçiş Sınavı (LGS) puanıyla ve yerel yerleştirmeyle öğrenci alan liseler için yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından okulların taban puanları ve boş kontenjanları ilan edildi ve ilk nakil uygulaması için başvurular başladı.

Yüzdelik dilimler ve puanlar dikkate alındığında yüzdelik dilimlerindeki yükselme ile dikkat çeken bir okul da Kabataş Erkek Lisesi oldu. Lisenin Almanca bölümü bu yıl 0.05 yüzdelik dilime yükseldi. Bu durumda da Galatasaray, İstanbul Erkek'in ardından Kabataş Erkek Lisesi de yüzde 0.09'luk dilimden çıktı ve yüzde 0.05'lik dilimdeki okullardan biri oldu. Almanca bölümünün puanı da 493,4272 oldu.

İNGİLİZCE BÖLÜMÜ DE YÜKSELDİ

Yine okulun İngilizce bölümünün yüzdelik dilimi de yükseldi. Geçen sene 0.10 iken, bu yıl 0.08’e yükseldi. Bu bölümün puanı da 492.7264 oldu. İstanbul Erkek’te 30 kontenjan azalmasının da Kabataş’a olumlu etkisi olduğu düşünülüyor olsa da okulun son yıllarda puan ve yüzdelik dilim olarak bir yükselişte olduğu görülüyor.

OKULUN OLANAKLARI ETKİLİ

 Kabataş Erkek Lisesi Müdürü Muharrem Bayrak okulun yüzdelik dilimi ve puanlarının yükselmesinde okulun öğretim olanaklarına, fiziksel olanaklarına, yürütülen yurtdışı eğitim programlarının etkili olduğunu söylüyor.

Bayrak, Kabataş Erkek Lisesi’nin 114 yıldır geleceğe dönük hedefleri ve geniş bir vizyon perspektifi olan, Türkiye’nin önde gelen okulları arasında olduğunu hatırlatarak, şöyle diyor:

ALMANCA DA İNGİLİZCE KADAR ÖNEMLİ

“Okulumuzda Almanca, İngilizcenin ardından ikinci yabancı dil olarak öğretilmektedir. Merkezi Sınava (LGS) katılan öğrenciler, bu sınavda gösterdikleri performanslara göre sınavla öğrenci alan okulumuzun iki farklı programı olan Almanca ve İngilizce bölümlerine yerleştirilmektedir. Küreselleşmenin hızla ilerlediği bu çağda yabancı dil öğretimi oldukça önem kazanırken okulumuzda Almancanın İngilizce kadar önemli olduğunun anlatılması, yabancı dil dersi anlatan öğretmenlerimizin öğrencilere Almanca ve İngilizce’yi sevdirecek ve öğrencilerin derslerde güzel vakit geçirmelerini sağlayacak materyallerin sunulması da oldukça önemsenmektedir. Buna bağlı olarak da okulumuzun puanı da yüzdelik dilimi de yükseliyor. Okulumuz son yıllarda istikrarlı bir çıkış yakalamış ve başarı ivmesi de hızla yükseliyor. Bu başarı grafiği aslında yetkin kadrosuyla iyi bir lise eğitimi sunabilmek adına her geçen daha da gelişmekte olan birikimin sonucudur.  Son olarak okulumuz yabancı dile verilen önem ve uluslararası programların çeşitliliği ile öğrencilere herhangi bir alanda boşluk bırakılmasına müsaade edilmiyor. Böylece öğrencinin ve ona gelecek planlayan ailenin geleceğe dair kaygıları da kendiliğinden ortadan kalkmasına zemin hazırlanıyor.

VELİLER DE AKTİF HALE GELDİ

Yerleştirme süreci içinde olduğumuz bugünlerde lise seçimi birçok ailenin gündemine girmiş bulunuyor. Hiç şüphesiz ki veliler öğrencilerin bilgi, ilgi ve hedeflerine uygun lise arayışı içindeler. Unutmayalım ki lise çağı, öğrencilerin kendi kimliklerini keşfe çıktıkları önemli bir yolculuktur. Bu yolculukta eğitimin sadece öğretmenlerin işi olmadığı gerçeğinden hareketle velilerin de aktif hale gelmesi bir okulun öğrencilerine sağlıklı bir eğitim ortamı sunabilmesini mümkün kılar. Ayrıca okulun kolay ulaşılabilir bir konumda olması, öğrencilerin uzun saatler boyunca rahat edebilecekleri, güvenle vakit geçirebilecekleri, fiziksel olanakları mevcut bir yapıya sahip olması, kütüphane, derslik, laboratuvar, konferans salonları, robotik ve sanat atölyeleri, bilişim laboratuvarlarının da yeterli olması oldukça önemlidir. Okul tercihinde akla pek çok soru gelmektedir fakat yukarıda değinilen konular kesinlikle göz ardı edilmemelidir. Çünkü seçilen her lise öğrencilere farklı bir gelecek planı sunmaktadır. Tercihlerde kariyer hedefi olarak gelecekte öngörülen mesleğe uygun liseyi belirlemek öncelikli olmalıdır. Kabataş Erkek Lisesi öğrenci odaklı eğitimi sayesinde bu önceliği her öğrencinin tek ve özel olduğu vurgusuyla ortaya koyuyor.”

KABATAŞ’A HANGİ ÖĞRETİM PROGRAMLARI UYGULANIYOR?

Bayrak, uygulanan 5 ayrı öğretim programıyla da okulun bir ilki gerçekleştirdiğine değenerek, programlarla ilgili de şu bilgileri veriyor:

Kabataş Erkek Lisesi uluslararası programları bir arada yürütmek için gerekli donanıma sahip bir okuldur. Okulumuzda uygulanan ve uygulanması planlanan beş uluslararası program vardır.

AP  

İleri Düzey Yerleştirme Programı olarak da adlandırılan AP,  2019 yılından beri okulumuzda uygulanmaktadır.  AP, eğitimde mükemmeliyeti hedefleyen güçlü, kapsamlı ve çok çalışmayı gerektiren bir programdır.  AP Programı öğrencilere, lisedeyken üniversite seviyesindeki dersleri alma ve bu derslerden üniversitede muaf olma imkanı sağlar. Okulumuzda matematik, biyoloji, fizik ve İngilizce AP dersleri verilmektedir.

DSD 

DSD lise düzeyi öğrencilerin yalnızca bu statüye sahip okullarda katıldıkları sınavlar sonucunda elde edebilecekleri ömür boyu geçerliliği olan, Alman Kültür Bakanları Konferansının onayını taşıyan dil diplomasıdır.
Öğrencilerimizin hazırlık yılı sonunda A2 sertifikası 9. Sınıf seviyesinde B1 düzeyi ve 12. Sınıfta B2- C1 düzeyine kadar diploma almaları mümkündür.

Cambridge IGCSE  

Adayların 14 ile 16 yaş aralığında katıldığı bir sertifika programı olan IGCSE, dünya çapında en çok tanınan Cambridge programlarındandır.  Akademik İngilizceyi yoğun olarak kullanarak bilim literatürüyle tanışma ve okuma, yazma, dinleme açısından gelişme fırsatı sunar.  Okulumuzda IGCSE 2022-2023 eğitim öğretim yılı itibari ile başlayacaktır.  

IB 

Uluslararası Bakalorya (IB) Programı 16-19 yaş arası öğrenciler için hazırlanmış, üniversite öncesi iki yıllık bir programdır.  Okulumuzun IB diploma programına 2023-2024 eğitim öğretim yılı itibari ile başlaması planlanmaktadır.

GIB 

Çok yakında uluslararası diplomalarımıza dahil edeceğimiz bir diğer program olan GIB  Alman okullarının olgunluk sınavı “Abitur” ile aynı işleve sahiptir. Bu diploma ile mezun öğrenciler, Alman üniversitelerinde öğrenim hakkına  sahip olacaktır.

 

26-07-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş