Arama sonuçları

‘Atamalarda liyakat aranmıyor’

‘Atamalarda liyakat aranmıyor’

Akademik başarısı yüksek 940 okulun yer aldığı proje okullarda yapılan yönetici atamalarına Türk Eğitim-Sen tepki gösterdi.

Milliyet Gazetesi'nden Ozan Ömer Kadüker'in haberine göre, Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, İstanbul Erkek, Kadıköy Anadolu, Kabataş Erkek, Ankara Atatürk Anadolu, İzmir Bornova Anadolu liseleri gibi Türkiye’nin gözde okullarının yer aldığı ‘proje okullar’a atama sürecinin devam ettiğini ancak yönetmelikle ilgili kılavuzun da duyurunun da yayımlanmadığını açıkladı.

Geylan, proje okullarda yönetici atamalarının ‘MEB Yönetici Atama Yönetmeliği’ kapsamında olmadığına dikkati çekerek “Atanacak yönetici ve öğretmenlerde yeterlilikler falan aranmıyor. Yandaşlık vasıflarına haizseniz yeterli” dedi.

"YÖNETİCİ ATARKEN SINAV YAPILMIYOR"

Diğer okullarda atamaların belli şartları karşılayanlar arasından yazılı, sözlü sınavla yapıldığını ve liyakat sürecinden geçildiğini belirten Geylan, şöyle dedi:

"Ancak proje okullarda böyle bir şey yok. İl Milli Eğitim Müdürlüğü teklif ediyor, Milli Eğitim Bakanlığı atıyor. Geçen yıllarda Türkiye genelinde 940 proje okulunun 829 tanesinin müdürü aynı sendikanın üyesiydi. Öğrencileri kabul ederken sınav istiyorsunuz ama yönetici atarken böyle bir sınav yapmıyorsunuz. Bu okullarda da diğerlerine nasıl atanıyorsa öyle atama yapılsın.”

27-04-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş