Arama sonuçları

Diyanet İşleri Başkanı: Yıl sonuna kadar sayıları 4 milyonu bulacak

Diyanet İşleri Başkanı: Yıl sonuna kadar sayıları 4 milyonu bulacak

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) kampüsünde bulunan Gülhane Camisi'nde yaz Kur'an kursu öğrencilerini ziyaret etti. Öğrencilerde kısa süre içinde kaydedilen ilerlemeyi görmekten büyük mutluluk duyduğunu belirten Erbaş, şöyle dedi: "Camimizin altında hem 4-6 yaş grubundaki küçük çocuklarımız hem de ilk ve ortaokul öğrencileri çok güzel bir eğitim alıyorlar. 3 Temmuz itibarıyla Türkiye'deki bütün camilerimizde yaz Kur'an kurslarımız başladı. Kayıtlar devam ediyor, 2,5 milyona yakın çocuğumuz camilerimizde kursa devam ediyor."

YAŞIN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

Birçok kişinin temel dini eğitimini Kur'an kurslarında aldığını ifade eden Erbaş, şunları söyledi: "Bu bir fırsattır, imkandır. Bir yaştan sonra öğrenmek de zorlaşıyor. Kur'an-ı Kerim'i bu yaşlarda öğrenmek daha kolay. Gün geçtikçe kurslarımızda niteliğin de arttığını görüyoruz. Hem Kur'an-ı Kerim'i hem de temel dini bilgileri öğrenme konusunda yaz Kur'an kurslarımızın ülkemizde en büyük fonksiyonu üstlenen eğitim süreci olduğunu düşünüyorum."

4 MİLYON HEDEFİ

Türkiye genelinde geçen seneye kıyasla kurslara katılımın arttığını belirten Erbaş, "Sezon sonuna kadar yaz Kur'an kurslarımızdan istifade edenlerin sayısı 4 milyon civarında olacaktır diye düşünüyorum" diye konuştu.

16-07-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş