Arama sonuçları

Kadıköy Atatürk Fen Lisesi: Hangi puandan öğrenci alıyor? Kontenjanı 60 öğrenci arttı

Kadıköy Atatürk Fen Lisesi: Hangi puandan öğrenci alıyor? Kontenjanı 60 öğrenci arttı

Geçen sene İngilizce hazırlık sınıfı açan İstanbul Kadıköy’de bulunan Atatürk Fen Lisesi bu yıl 180 öğrenci alacak. Geçen seneye göre kontenjanı 60 artmış oldu. Lise hangi puan ve yüzdelik dilimden öğrenci alıyor? Diplomasının özelliği nedir? Yatılı okumak mümkün mü? Atatürk Fen Lisesi Müdür Başyardımcısı Metin Toprak sorularımızı yanıtladı.

YAYINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

İşte sorular ve yanıtları: 

-Geçen sene ilk kez hazırlık sınıfı açan 3 fen lisesinden birisiniz Fen liselerinde hazırlık sınıfı olmuyordu. Ne oldu, İngilizce hazırlık sınıfı açma kararını nasıl aldınız?

Okulumuzu tanımak için gelen öğrenci ve velilerin talepleri, öğretmenler kurulunda alınan kararlar doğrultusunda bakanlığımıza yapmış olduğumuz başvurular neticesinde okulumuza hazırlık sınıfı açılmıştır. Hazırlık sınıfında İngilizceden B1 seviyesi bitirilmiş ve B2 seviyesine başlamış durumda öğrencilerimiz 9.sınıfa başlıyorlar. Ayrıca TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları’na ve Proje yarışmalarına hazırlanmaya Hazırlık sınıfı öğrencilerinden başladığımız için bir yıl avantajımız olmaktadır.

-Hazırlık sınıfı zorunlu mu?

Bu durum Ortaöğretim Kurumlar Yönetmeliğinin 60. Maddesinde belirtilmektedir. Okulun açıldığı ilk hafta isteyen öğrenciler hazırlık sınıfı atlaması için İngilizce ve Türk Dili ve Edebiyatı derslerinden sınav yapılmakta olup her bir dersten en az 70 alan öğrenciler 9.sınıfa devam ettirilir.

KAÇ  SAAT DİL EĞİTİMİ VAR?

-Haftada kaç saat yabancı dil eğitim görülüyor?

Hazırlık sınıflarında haftada 20 saat İngilizce dersi okutulmakta olup bunların 16 saati “main course”, 4 saati de “skills” dersleri olarak iki farklı öğretmen tarafından okutulmaktadır. Diğer sınıflarda haftada 4 saat olarak devam etmektedir.

-İkinci yabancı dil nedir? Haftada kaç saat?

Hazırlık sınıflarında haftada 4 saat, diğer sınıflarda ise haftada 2 saat Almanca dersi okutulmaktadır.

KONTENJAN NE OLDU?

-2023-2024 öğretim yılı için kontenjanınız nedir? Geçen seneye göre kontenjanda değişiklik oldu mu?

2023-2024 Eğitim Öğretim yılında Hazırlık sınıflarımıza 180 öğrenci alınacak olup bir önceki yıla göre 60 öğrenci artmış durumdadır.

-Sınıf kontenjanlarınız ne olacak?

Sınıf kontenjanlarımız standart 30.dur.

EN DÜŞÜK PUANLI ÖĞRENCİ

-Geçen sene okula en düşük puanla giren öğrencinin yüzdelik dilimi ve puanı ne olmuştu? Bu öğrencinin hangi testte kaç doğru-yanlış-boşu var?

Geçen yıl okulumuza yerleşen son öğrencinin puanı 488.2011 olup Türkiye geneli yüzdelik dilimi 0.15 dir. Bu öğrencimizin sonucuna baktığımızda 1 Türkçe 1 de Matematik dersinden yanlışı olduğu görülmektedir. Şunu da vurgulamak isterim her yıl olduğu gibi geçtiğimiz yıl da da 500 tam puanlı öğrenciler de okulumuza yerleşmektedir.

-İlk merkezi yerleştirmenin ardından nakiller döneminde puanlarda nasıl bir değişiklik oldu? Puanlar yükseldi mi?

Puanda ve yüzdelik dilimde herhangi bir değişiklik olmadı.

- Okulda toplam kaç öğretmen bulunuyor? 

39 öğretmen, 3 Müdür Yardımcısı, 1 Müdür Başyardımcısı ve 1 Okul Müdürü olmak üzere eğitim kadromuz 44 kişiden oluşmaktadır.

YATILILIK OLANAĞI NEDİR?

-Okul aynı zamanda İstanbul dışından gelen öğrenciler için de yatılı olması nedeniyle tercih edilen okullar arasında. Yatılılık olanakları nedir? Bu yıl yatılılık kontenjanı nedir? 

Pansiyon Kontenjanlarımız; Kız Pansiyonu:108 olup doluluk oranı %100, Erkek Pansiyonu:161 olup doluluk oranı %100 dür.

-Şu anda lisede kaç öğrenci öğrenim görüyor? Bu öğrenciler kaç ilden geliyor? Bunların kaçı yatılı okuyor? 

Şuan okulumuzda 494 öğrenci eğitim görmektedir. Yaklaşık 30 farklı ilden öğrencimiz bulunmaktadır. 269 yatılı öğrencimiz bulunmaktadır.

-Fen liselerinin sosyal yönü yok diye düşünülür ne diyorsunuz? Sosyal yaşam nasıl? Külüpler etkin mi?

Okulumuzda aktif olarak çalışan 34 kulübümüz vardır. 

Örneğin Okulumuzun Girişimcilik Kulübü tarafından 19-20-21 Mayıs tarihlerinde “Focus On’23” Liselerarası İnovasyon Kampı düzenlenmiştir. Etkinliğimize farklı liselerden 200 katılımcı katılmış olup tüm organizasyon okulumuz Girişimcilik Kulübü tarafından düzenlenmiştir. 

Matematik ve Fen (Fizik, Kimya ve Biyoloji) Kulüplerimiz Lise Öğrencileri 5. Matematik ve 4.Fen Bilimleri Olimpiyatlarını ayrıca Ortaokul öğrencilerine yönelik 2.Matematik Yarışmalarını düzenledik.

İngilizce Kulübümüz yürüttükleri Erasmus Projeleri kapsamında 6 öğrenci 4 öğretmenle birlikte İtalya ve İspanya hareketlilikleri oldu.

Okulumuza yeni kayıt yaptıran yatılı öğrencilerimize İstanbul’u tanımaları amacı ile sene başında İstanbul gezisi düzenlendi.

Sınıflar arası İngilizce ve Türkçe Münazara yarışmaları yapıldı.

SIRA

KULÜP ADI

1

KÜLTÜR VE EDEBİYAT KULÜBÜ

2

KÜTÜPHANECİLİK KULÜBÜ

3

GEZİ VE İNCELEME KULÜBÜ

4

MATEMATİK VE ZEKA OYUNLARI KULÜBÜ

5

KİMYA KULÜBÜ

6

FİZİK KULÜBÜ

7

BİYOLOJİ KULÜBÜ

8

KIZILAY, SOSYAL YARDIMLAŞMA ve DAYANIŞMA KULÜBÜ

9

RESİM VE FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ

10

MÜZİK KULÜBÜ

11

SPOR VE SATRANÇ KULÜBÜ

12

AFETE HAZIRLIK KULÜBÜ

13

NANOTEKNOLOJİ KULÜBÜ

14

MÜNAZARA VE HİTABET KULÜBÜ

15

YEŞİLAY KULÜBÜ

16

TİYATRO VE SİNEMA KULÜBÜ

17

ÇEVRE KULÜBÜ

18

ROBOTİK VE YAZILIM KULÜBÜ

19

BİLİM YAYIN- WEB KULÜBÜ

20

İNGİLİZCE/MUN KULÜBÜ

21

TARİH KULÜBÜ

22

MEDENİYET ve DEĞERLER KULÜBÜ

23

BİLİM ANLATICILIĞI KULÜBÜ

24

FELSEFE KULÜBÜ

25

ETWİNNİNG VE ERASMUS KULÜBÜ

26

ASTRONOMİ VE UZAY KULÜBÜ

27

GENÇ MÜHENDİSLER KULÜBÜ

28

BİLİM VE TEKNOLOJİ KULÜBÜ

29

İNOVASYON VE PATENT KULÜBÜ

30

GELENEKSEL SPORLAR/OYUNLAR KULÜBÜ

31

SOSYAL LİDERLİK KULÜBÜ

32

SÜRDÜRÜLEBİLİR YAŞAM KULÜBÜ

33

HAYAT BOYU MATEMATİK KULÜBÜ

34

GİRİŞİMCİLİK KULÜBÜ

 

-Türkiye’deki üniversitelere yerleşme oranlarına baktığımızda mezunlarınız en fazla hangi bölümleri tercih ediyorlar? YKS yerleşme başarısından söz edebilirsiniz? 

Mezunlarımızın yaklaşık %50 si Tıp fakültelerini, %40 ı Mühendislik fakültelerini geriye kalan %10 luk dilim de Temel bilimler, Hukuk, Ekonomi gibi diğer bölümler tercih edilmektedir.

TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları ve 2204 Araştırma Proje Yarışmalarında da her yıl olduğu gibi bu yıl da derecelerimiz bulunmaktadır. 

Bu yıl 54.’sü düzenlenen TÜBİTAK 2204-A kategorisinde Marmara bölge sergisine kalan toplam 9 projemizden 5 projemiz bölge birincisi, 2 projemiz de bölge ikincisi oldu. Bölge birincisi olan 5 projelerimizle finaline katıldık. 5 Projemizden 4 tanesi madalya aldı. 1 birincilik, 1 ikincilik 2 de mansiyon ödülü aldık. Birinci olan projemiz bu Eylül ayında ülkemizi temsil etmek üzere Avrupada yarışacaktır.

Geçen yıl Teknoloji Tasarım alanında Türkiye birincisi olan projemiz de Mayıs ayında Amerikada gerçekleşen ISEF Robotics and Intelligent Machines kategorisinde Dünya Üçüncülüğü ödülleri kazanmıştır. Dünya derecesi alan bu üç öğrencimiz üniversiteye sınavsız geçiş hakkı kazanmışlardır.

Bu yıl ilk kez 25 kişilik takımla katıldığımız İstanbul VW Arenada yapılan FRC (First Robotics Competition) robot yarışmasında birincilik ödülünü alarak Amerikaya gitmeye hak kazandık.

TÜBİTAK 30. Bilim Olimpiyatları 2. Aşama Sonuçlarına Göre 1 Altın 6 Gümüş ve 2 Bronz madalya kazandık. Ayrıca Matematik alanında 2 öğrencimiz, Biyoloji alanında 1 öğrencimiz, Kimya alanında 1 öğrencimiz ve Bilgisayar alanın da da 1 öğrencimiz olmak üzere toplam 5 öğrencimiz Milli takıma seçildiler. 

İstanbul Bilim Olimpiyatlarında 27 Öğrencimiz 1. Aşamayı Geçti.

30 yılı aşkın bir zamandır gerçekleştirilen Akdeniz Üniversitesi Antalya Matematik Olimpiyatları, Tübitak Matematik Olimpiyatları’nın ardından en otoriter ulusal matematik yarışması olarak kabul ediliyor. Bu Olimpiyat yarışmasına katılan 24 öğrencimiz 1.aşamayı geçerek, Türkiye’de en çok sayıda öğrencisi 1.aşama sınavını geçen okul olduk.

Öğrencimiz Melek Güngör Slovenya'da gerçekleştirilen Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı mücadelesinde ülkemizin milli takımını sırtladı. Tüm soruları doğru yaparak tam puanla altın madalya kazanan öğrencimiz ülkemizin ikincilik elde etmesinde büyük pay sahibi oldu.

ÜNİVERSİTE HAZIRLIK KURSU

-YKS için özel bir hazırlık kursunuz var mı?

2016 yılından beri okulumuzda 12. sınıflarımıza yönelik DYK kurslarımız ile Tübitak Bilim Olimpiyatlarına hazırlık kurslarımız yoğun bir şekilde devam etmektedir. 12.sınıf kurslarımıza katılan öğrencilere haftada bir gün kurumsal TYT AYT deneme sınavları yapılmakta olup sonuçlar optik okuyucu ile okunup okulumuz ölçme değerlendirme birimi tarafından değerlendirilerek veli ve öğrenciler ile paylaşılmaktadır. Üniversite hazırlık kursu anlamında ayrıca başka bir takviye kursuna ihtiyaç duymadan ücretsiz bir şekilde öğrencilerimiz sınavlara hazırlanmaktadır. Ayrıca öğrencilerimizin talebi doğrultusunda ve DYK yönergesinin izin verdiği seviyelerde farklı branşlarda kurslar düzenlenmektedir.

YURTDIŞINA GİDEN ÖĞRENCİLER

-Yurtdışına giden öğrencileriniz var mı? Son yıllarda artıyor mu? Geçen sene kaç öğrenci gitti?

Her yıl bir iki öğrencimiz yurt dışındaki üniversitelerden kabul alarak lisans öğrenimlerini yurt dışında devam ettiriyorlar. Geçen yıl bir öğrencimiz Stanford Üniversitesinden kabul alarak eğitim hayatına yurt dışında devam etmiştir.

-Hazırlık sınıfı açıldıktan sonra bu sayının artacağını düşünüyor musunuz?

Düşünmüyorum.

DEPREME DAYANIKLI MI?

-6 Şubat depreminden sonra ailelerin en çok üzerinde durduğu konu depreme dayanıklılık oluyor. Okul ve pansiyon binası ne durumda?

Kız pansiyonumuz ve yemekhane 2013 yılında yapılmış olup depreme dayanıklıdır.

Okul binamız ve erkek pansiyonumuz 2019 yılına yeniden yapılarak eğitim öğretime başlamıştır. Okul binamız Leed Platinum sertifikaya sahip çevreci bir binaya sahiptir. 9 şiddetine kadar depreme dayanıklı binadır. Pansiyonlarımızdaki yatak odaları 3-4 kişilik olup tuvalet ve banyoları odaların içindedir.

-Neden Kadıköy Atatürk Fen Lisesi’ni tercih etsinler?

Okulumuzun akademik, sosyal, kültürel ve sportif başarıları ortadadır. Bunun yanında okulumuz deneyimli, genç, dinamik, alanında yetkin öğretmen ve idareci kadrosuna sahip olup özellikle Tübitak Bilim Olimpiyatları ve Araştırma Proje Yarışmaları ile ÖSYM sınavlarındaki üstün başarıları ile kendini kanıtlamış ve Türkiye'de kendini ispatlamış bir marka okuldur. 2019 yılında yıkılıp yeniden yapılarak modern binasına kavuşmuştur. Leed Platinum sertifikaya sahip bir okuldur. Kendi kendisinin havasını temizleyen sınıfları, güneş panelleri, yağmur ve gri suların arıtılarak bahçe sulamasında ve rezarvuarlarda kullanıldığı, bisiklet ve yürüme yolları olan çevreci bir okuldur.  

Her yıl okulun açılış töreninde okul müdürümüz “Dünyanın en iyi okuluna hoşgeldiniz” diyerek öğrencilerimizi karşılamaktadır.

okulumuzun https://iafl.meb.k12.tr web sayfasına girerek haber bölümünden okulumuzda yapılan tüm etkinliklere ulaşılabilir. Ayrıca 7 Temmuz 2023 gününe kadar Salı ve Perşembe günleri saat 10.00 da ve 14.00 de iki turum şeklinde okulumuz seminer salonunda yüz yüze okul tanıtımlarımız yapılmaktadır. Tüm adayları bekliyoruz.

 

22-06-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş