Arama sonuçları

Koronavirüs tablosu değişiyor: Semptom göstermeyen pozitif vakalar da tabloya girecek

Koronavirüs tablosu değişiyor: Semptom göstermeyen pozitif vakalar da tabloya girecek

Koronavirüs tablosu değişiyor: Semptom göstermeyen pozitif vakalar da tabloya girecek. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs tablosunun değişeceğini açıkladı. Koca, "Vatandaşımızın yoğun isteği üzerine artık açık test politikasına geçtik. Önümüzdeki günlerde tablomuzda değişiklik yaparak semptom göstermeyen pozitif vakaları da günlük tabloda vermiş olacağız" dedi.

KORONAVİRÜS TABLOSU DEĞİŞİYOR: SEMPTOM GÖSTERMEYEN POZİTİF VAKALAR DA TABLOYA GİRECEK

Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı. Neden hasta-vaka sayısı farklılığı getirildiğini Koca, "Verdiğimiz verinin doğru anlaşılmasını sağlamayı amaçladık" diye açıkladı.

Koca'nın açıklamalarından satır başları şöyle:

Ekimin ikinci haftasından itibaren salgın karşısında öncekilerden daha ciddi bir sınavdayız.

Hasta olsun olmasın, testi pozitif olanlar ve bunların temaslılarını HES kodu üzerinden sorgulamak mümkündür. Test kapasitemizin geldiği nokta ve test politikamızın revizyonu, Bilim Kurulu'nda gündem oldu.

Test kapasitimizi önümüzdeki günlerde 200 binin üzerine çıkaracağız. Vatandaşımızın yoğun isteği üzerine artık açık test politikasına geçtik. Önümüzdeki günlerde tablomuzda değişiklik yaparak semptom göstermeyen pozitif vakaları da günlük tabloda vermiş olacağız. Vaka sayısını da vereceğiz.

ALARM ZİLLERİ ÇALIYOR

Günlük ağır  hasta sayılarına odaklanın. Alarm zilleri burada çalıyor.

Aşı çalışmalarını takip ediyorsunuz. Ülkemizde de 16 ayrı çalışması yapılıyor. Biri klinik öncesi dönemi tamamladı ve gönüllüler üzerinde uygulanmaya başlandı. 44 gönüllüye yapıldı. Nisan ayında ilk aşıya kavuşmayı ümit ediyorum.

Bu yıl bitmeden aşıya kavuşmanın ümidi içindeyiz. Sağlık personelinden başlayarak, risk gruplarını kademeli olarak aşılamayı planlıyoruz.

EN YÜKSEK VEFAT SAYISINA ULAŞTIK

Ağır hasta sayısı 9 kat arttı. Bugün 168 vefat ile en yüksek ölüm oranına ulaşıldı. Tabloda vaka sayısı da verilecek. Bugünün vaka sayısı 28 bin 351. Hasta sayımız 6.814

 

25-11-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş