Arama sonuçları

LGS ve YKS için ‘konu sınırlaması’ getirilecek mi?

LGS ve YKS için ‘konu sınırlaması’ getirilecek mi?

Hepimizin yüreğini dağlayan günler yaşıyoruz. Peşpeşe gelen iki depremde binlerce yurttaşımızı kaybettik, onbinlerce yaralımız ve hala enkaz altından çıkaramadığımız onbinlerce canımız var. Ateş düştüğü yeri yakar deniliyor olsa da hepimiz bu acıyla yandık, kavrulduk.

Yüzbinlerce insan evsiz kaldı, hayatta kalanlar ise yaşam mücadelesi veriyor. Depremzedeler arasında ise çocukları unutmayalım. Onlarca çocuğun göçük altından çıkarıldığını görüyoruz. Yanlarında ebeveynleri olmayan bu çocukların devlet korumasında olduklarını Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık açıkladı.  Bu çocukların "ebeveynin veya akrabaların tespitinin yapılmasına müteakip ailelerine teslim edileceğini” söyledi.

OKULLAR KAPALI AMA

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ise deprem bölgesinde 20 Şubat’a kadar uzatılan eğitime ara verme sürecinin onbinlerce öğretmenin de kurtarma çalışmalarında yer aldığını hatırlatarak, tüm Türkiye için 20 Şubat’a kadar uzatıldığını açıkladı. Bir de depremden etkilenen 10 ildeki öğrenciler için ikinci dönem devam zorunluluğunun aranmayacağını. Gerçi burada da akla kaç okulun ayakta kalabildiği sorusu geliyor. Yine depremin etkilediği 10 ildeki öğrenciler istedikleri illerdeki okullara nakil aldırabilecekler.

İKİ BÜYÜK SINAV VAR: LGS VE YKS

Peki eğitimden söz açılmışken, bir anlamda öğrencilerin geleceğini belirleyen ve haziran ayında yapılması planlanan iki sınav var: Liseye Geçiş Sınavı (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS). Deprem bölgesinde onbinlerce öğrenci bu sınavlara girecek. Peki bizlerde bile büyük travma yaşatan, ailelerini, yakınlarını kaybeden bu çocuklar bu sınavlara nasıl girecek? Bu çocuklar ikinci dönemin derslerine nasıl odaklanacak ve çalışacak?

Üstelik başka illerdeki okullara nakil aldıracak çocuklar bir uyum süreci yaşayacak. 

Bu durumda Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile YÖK ne yapmayı düşünüyor?

Tıpkı koronavirüs salgının ilk yılında olduğu gibi öğrenciler birinci dönemin konularından sorumlu olamazlar mı?

Bu konuyla ilgili bir karar alınması gerekmez mi?

09-02-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş