Arama sonuçları

MEB, ara tatil anketi açtı: Devam mı, tamam mı?

MEB, ara tatil anketi açtı: Devam mı, tamam mı?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ilk ara tatilin ardından öğretmen, öğrenci ve velilerin katıldığı ve sonuçlarına göre de ara tatilin devamına ya da sonlanmasına karar vereceği “ara tatil” anketi başlattı.

“Ara Tatil Uygulamasına İlişkin İzleme ve Değerlendirme Çalışması” başlıklı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan 17 soruluk ara tatil anketinde öğretmenlere de ara tatilin yararlı olup olmadığı soruluyor. Anket açıklamasında ara tatilin 2023-2023 eğitim öğretim yılında devam edeceği vurgulanıyor ve bu uygulamaya ilişkin izleme ve değerlendirme çalışması yapıldığı ifade ediliyor.  

ÖĞRENCİ, ÖĞRETMEN VE VELİLER

Ankete öğretmen, öğrenci ve veliler Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) üzerinden katılabiliyor. Öğrenci ve velilerden ilk ara tatili değerlendirmeleri isteniyor.

BAKAN TEKİN NE DEMİŞTİ?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, geçen ay partisinin TBMM Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin ara tatil ile ilgili sorularını yanıtlamıştı. "Bu yıldan sonra ara tatil uygulaması kaldırılacak mı?" sorusuna Tekin, "Öyle bir şey yok. Velilerden, öğretmenlerden, öğrencilerden böyle bir talep gelirse bakarız" karşılığını vermişti. Uygulamanın öğrencilerin okul konsantrasyonunu etkileyip etkilemediğine ilişkin ise Tekin, şöyle konuşmuştu:

"Bu tür şikayetler öğrencilerden de öğretmenlerden de bize geliyor. Bu yılkini gördükten sonra bir değerlendirme yaparız. Görelim, bakalım eğer öyle bir olumsuzluk varsa biz de gereğini yaparız. Bakanlıkta her genel müdürlüğün bünyesinde bir tane İzleme Değerlendirme Daire Başkanlığı var. Yapılan her şey, attığımız her adım o daire başkanlığı tarafından bütün uygulamalarımız izleniyor. Bu yıl da ara tatilden sonra daire başkanlığımız bir rapor oluşturur. Bakarız, öğrenciler, veliler, öğretmenler mutlu ise biz de devam ettiririz. Eğitim öğretim süreci ile ilgili bir problem varsa ona göre çözüm alınabilir. Benim kişisel kanaatim, Türkiye çapında değil bölgesel olarak uygulanabilir. Her il bazlı, iklim koşulları olarak, coğrafi mesafeler uzaklıklar bunlar göz önünde bulundurularak bu inisiyatifler valiliklere bırakılabilir."

ANKET YAPACAĞIZ AÇIKLAMASI

Tekin, ara tatil dönemini geçirdikten sonra İzleme Değerlendirme Daire Başkanlıklarının bu konuda değerlendirme yapacağını da sözlerine eklemişti. Böylece kasım ara tatilinin ardından da MEB, ara tatiller ile ilgili anketi yaptı.

22-11-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş