Arama sonuçları

Milli sporculara yüzde 100 burslu kontenjan artacak

Milli sporculara yüzde 100 burslu kontenjan artacak

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, vakıf üniversitelerindeki yüzde yüz burslu milli sporcu sayısında artış sağlayacaklarını açıkladı. Özvar, Kırgızistan’da gerçekleştirilen İşitme Engelliler Dünya Güreş Şampiyonası’nda hem serbest hem grekoromen stilde dünya şampiyonluğu kazanan Siirt Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük Bölümü 3. Sınıf öğrencisi Atalay Demir ve antrenörü Mehmet Naim Dildirim ile Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak’ı kabul etti.

Kendisinin de eski bir sporcu olduğunu söyleyen Özvar, milli sporcular için bu yıl kontenjan çalışması yaptıklarını söyleyerek, vakıf üniversitelerindeki yüzde yüz burslu milli sporcu kontenjanında artış sağlayacaklarını söyledi.

SPOR DOSTU KAMPÜSLER

Üniversitelerin sadece bilimle değil, spor ve sanat alanında da topluma hizmet etmesi gerektiğini vurgulayan Özvar, YÖK’ün “Spor Dostu Kampüs” projesini anlattı. Türkiye'de bütün üniversitelerde başlatılan “Spor Dostu Kampüs projesiyle kampüslerin hem profesyonel sporculara hem de diğer öğrencilere imkanlar sağlayacak şekilde düzenlenmesini ve tüm öğrencilerin sporla buluşmasını istediklerini belirten Özvar, şöyle konuştu:

“Türkiye’de bu konuda en iyi altyapıyı sunan, öğrenciyi en iyi teşvik eden, imkanlarını en üst düzeyde öğrencisiyle paylaşan üniversiteleri değerlendireceğiz ve ilk 10’a, 15’e giren üniversiteleri ilan edeceğiz. “

Atalay Demir’in hikayesini ve yarışmaya nasıl hazırlandığını da dinleyen Özvar, şöyle devam etti: “Atalay gibi gerek Türkiye ölçeğinde gerek dünya ölçeğinde başarılı sporcular çıksın, bizler de onları destekleyelim. Üniversitelerimizde bu öğrencilerimiz okusunlar, yüksek tahsillerini tamamlasınlar, profesyonel spor hayatları sona erdikten sonra aynı hocaları gibi öğretim üyesi olarak, öğretim görevlisi olarak devam etsinler.”

04-02-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş