Arama sonuçları

Muhtar Kent’ten mezun olduğu okula STEM laboratuvarı

Muhtar Kent’ten mezun olduğu okula STEM laboratuvarı

Uzun yıllar Coca Cola’nın yönetim kurulu başkanlığını ve CEO’luğunu yaptıktan sonra 2019 yılında görevinden ayrılan Muhtar Kent, 1971 yılında mezun olduğu Tarsus Amerikan Koleji’nde (TAC), STEM Laboratuvarı’nın kurulmasına katkıda bulundu ve açılışını yaptı. 150 yıllık geçmişe sahip Sağlık ve Eğitim Vakfı’na (SEV) bağlı Türkiye’nin en köklü okullarından TAC’de; Ahşap Atölyesi, FAB Lab & Precious Plastics Merkezi, Kayıt Stüdyosu, Müzik Prova Odası, Sanal Gerçeklik Stüdyosu ve Derslik bölümlerinin bulunduğu tam donanımlı STEM Laboratuvarı kuruldu. TAC’nin kampüs alanında bulunan tarihi Misak-ı Millî binasına kazandırılan Muhtar Kent STEM Laboratuvarı törenle hizmete girdi. Açılış töreninde okul ve vakıf yöneticileri, öğrenciler ve Muhtar Kent ile dönem arkadaşları bir araya geldi.

NESİLLER BOYUNCA İLHAM VERECEK

Törende konuşan SEV Mütevelli Heyeti Başkanı Sait Tosyalı, yapılan çalışmalar kapsamında 150 yıllık Misak-ı Millî binasının da yenilenip güçlendirildiğine dikkat çekerek, şunları kaydetti: “TAC kampüsümüzde Misak-ı Millî binamızın restorasyonu tamamladık ve Misak-ı Millî Muhtar Kent STEM Laboratuvarı olarak açtık. Mezunumuz ve SEV Onursal Mütevellimiz Muhtar Kent'in bağışları sayesinde ayrıca her sene iki TAC öğrencimiz de burslu okuyor. STEM Laboratuvarı için yaptığı bağışla katkılarını artırarak sürdürüyor. Muhtar Kent’in ismi bu laboratuvarda yetişecek tüm gençlerimize nesiller boyunca ilham verecek."

SEV Yönetim Kurulu Başkanı Piraye Erdem de Misak-ı Millî Muhtar Kent STEM Laboratuvarı’nın gençlerin bilim, teknoloji, mühendislik, sanat ve matematik odaklı çağdaş bir eğitim yaklaşımının uygulandığı bir merkez olacağını söyledi. 

GENÇLERİ GELECEĞE HAZIRLAYACAK

Muhtar Kent ise STEM eğitiminin, günümüzde giderek artan bir öneme sahip olduğunun altını çizerek, şöyle konuştu: “Fen, teknoloji, mühendislik, matematik ve sanat alanlarındaki bu disiplinler, öğrencilerin sadece akademik başarı elde etmelerine değil, aynı zamanda kritik düşünme, problem çözme ve yaratıcılık gibi hayati beceriler kazanmalarına da önemli katkılar sağlıyor. Yeni laboratuvarımız, öğrencilerimize bu alanlarda derinlemesine keşfetme ve öğrenme fırsatları sunacak ve onları geleceğin zorlu görevlerine hazırlayacak. Geleceğin liderleri, bilim insanları, mühendisleri ve teknoloji uzmanları bugünün gençleri arasından çıkacak. Geleceğimizin şekillenmesine katkıda bulunacak genç zekâlara güveniyor ve onlara destek olmaktan gurur duyuyorum.”

Misak-ı Millî Muhtar Kent STEM Laboratuvarı, öğrencileri, dünyada birçok ülkenin öğretim programlarına dâhil ettiği bir eğitim yaklaşımı olan STEM alanına teşvik etmeyi amaçlıyor. STEM Laboratuvarı’nda bulunan Ahşap Atölyesi, öğrencilerin mühendislik ve yaratıcı becerilerini geliştirecekleri tozlu bir alan olarak tasarlandı. FAB Lab & Precious Plastics Merkezi, prototip oluşturma, robotik ve plastik geri dönüştürme aracılığıyla tasarım odaklı düşünme yeteneklerini destekleyecek. Podcast Stüdyosu’nda, öğrencilerin performans ve topluluğa yönelik konuşma becerilerini geliştirmelerine yardımcı olacak profesyonel kalitede teknoloji kullanıldı. Kayıt Stüdyosu, öğrencilerin müzik performanslarını kaydedebilecekleri profesyonel kalitede teknolojiyle donatıldı. Müzik Prova Odası’nda öğrenciler pratik yapıp müzik performanslarını kaydedebilecek. Sanal Gerçeklik Stüdyosu’nda simülasyonlar ve sanal saha gezileri yapılabilecek. Derslik alanı ise öğrenme faaliyetlerini ve kulüpleri desteklemek amacıyla kullanılacak.

16-02-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş