Arama sonuçları

Özel: Eğer o yasa çıksaydı, KPSS skandalı ortaya çıkamazdı

Özel: Eğer o yasa çıksaydı, KPSS skandalı ortaya çıkamazdı

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 2022 KPSS Lisans oturumundaki bazı sorularla ilgili iddiaları gençlerin sosyal medyadan duyurduğunu söyledi.

Bu iddialara tepkiler büyüyünce denetlemelerin başladığını dile getiren Özel, "Gençler haklarını yedirmediler. Sosyal medyada yükselen tepki, AK Parti'nin kulağının üstüne yatma refleksine izin vermedi" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP'nin Twitter ve buradaki paylaşımlara yönelik eleştirilerini ve sosyal medyaya yönelik yasa teklifini hatırlatan Özel, şöyle dedi:

EĞER O YASA ÇIKMIŞ OLSAYDI

"Dezenformasyon yasası olsaydı kimse Twitter'a bu 20 sorunun benzerliğinden duyduğu şüphe ve rahatsızlığı yazamazdı hatta belki de yazanlara ceza verebilirlerdi. O yüzden bu meselelere özgürlükçü yaklaşma ve toplumun duyduğu endişeleri rahatlıkla dile getirip tartışabileceği imkanları vermenin gereği ortadır. AK Parti ve MHP bu imkanı ortadan kaldırmak, bunun üzerine sis perdesi indirmek için genel bir tutum halindedirler."

AK Parti'nin FETÖ'nün yaşattıklarından hiçbir ders çıkarmadığını öne süren Özel, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı olduğu dönem de dahil bütün sınavların enine boyuna araştırılması gerektiğini söyledi.

Özgür Özel, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy'un görevine özür dileyerek başlamasının değerli olduğunu belirterek, Ersoy'dan "KPSS'den bir ay önce ÖSYM'de 432 kişinin görev yeri değiştirildi mi? Bu değişiklikler hangi amaca hizmet için yapıldı?" sorusuna yanıt vermesini istedi.

06-08-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş