Arama sonuçları

Saint Joseph Fransız Lisesi: Puanı nedir, kaç yanlışla giriliyor?

Saint Joseph Fransız Lisesi: Puanı nedir, kaç yanlışla giriliyor?

İstanbul’da bulunan 5 Fransız lisesinden birisi de 1857 yılında kurulan St. Joseph Fransız Lisesi.İstanbul Kadıköy’de bulunan okul karma eğitim veriyor. 1 yıl Fransızca hazırlık okunan lisede toplam eğitim süresi 5 yıl. İngilizce zorunlu ikinci yabancı dil.

İstanbul Özel Saint Joseph Fransız LisesiLiseye Geçiş Sınavı (LGS) sonuçları açıklandıktan sonra puanını açıklıyor. Önkayıt-kesin kayıt ile öğrenci alıyor. 2022-2023 kayıt döneminda için taban puanını 462.5 olarak açıkladı ve bu puan hiç değişmedi. En düşük puanla aldığı öğrenci de bu puanının üzerinde oldu. 

FRANSIZ BAKALORYA DENKLİĞİ VAR

Fransız Bakalorya denkliği olan diploması sayesinde öğrenciler Fransa’daki üniversiteleredoğrudan başvuru hakkı kazanıyor. Öğrencilerin yüzde 70’i yükseköğretim için yurtdışını, başta Fransa’yı tercih ediyor. Öğrenciler, Galatasaray Üniversitesi'nin Fransız okullarına koyduğu yüzde 25'lik kotadan iç sınava girerek yararlanabiliyor. Ancak bu haktan yararlanabilmek için Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ikinci oturumu Alan Yeterlilik Testi’nde (AYT) ilk 25.000 içinde yer almaları gerekiyor. Çoğunluğu Fransız olmak üzere 20 yabancı öğretmeni bulunuyor. 

BURS OLANAKLARI NEDİR?

Burslar ancak kayıttan sonra okullar açıldığında belli oluyor. Her yıl burs başvurusu yenileniyor. 

KONTENJANI NE OLDU?

Geçen sene okulun kontenjanı 192 olmuştu, 2023-2024 öğretim yılı kontenjanı ise 208. Yani 10 öğrenci daha fazla alacak. 

KAÇ YANLIŞLARI VARDI?

İşte okula en düşük ve en yüksek puanla giren öğrencilerin yüzdelik dilim, puan ve başarı sıraları ile hangi testte kaç doğru, kaç yanlışları olduğu. 

 İstanbul Saint-Joseph Fransız lisesi

Kontenjan: 208- 10 öğrenci daha fazla alacak.

Taban puan 462.5 değişmedi.

En düşük puan 463,2557 / Yüzdelik 1,56 

KAÇ YANLIŞ-BOŞ:
Türkçe: 2 yanlış,
Matematik: 4 yanlış
Fen Bilimleri: Tam
İnkılap tarihi: Tam
Din: Tam
Yabancı dil: Tam

21-06-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş