Arama sonuçları

TEV’den 80 öğrenciye Üstün Başarı Bursu

TEV’den 80 öğrenciye Üstün Başarı Bursu

Başarılı öğrencilere Üstün Başarı Bursu veren Türk Eğitim Vakfı (TEV), bu yıl 80 öğrenciyi daha destekleyecek. YKS’de ilk 5 bine giren öğrencilerin faydalanabildiği bursa seçilen öğrenciler, kariyer yolculuklarında hayallerini TEV desteği ile gerçekleştirmeye çalışacak.

55 yıldır Türkiye’nin aydınlık yarınları olan gençler için çalıştıklarını belirten TEV Mütevelliler Heyeti Başkanı Ömer M. Koç şöyle dedi:

GENÇLERİMİZİN YANINDA OLDUK

“Kurulduğumuz günden bugüne yurt içinde 269 bin 76 burs desteği verirken, 2 bin 124 gencimizin ise yurt dışı yüksek lisans ve doktora eğitimlerinde yanında olduk. Sadece 2021-2022 öğretim yılında yurt içinde 9 bin 370, yurt dışında ise 207 gencimiz Türk Eğitim Vakfı’nın yüksek lisans ve doktora bursları ile eğitimlerine devam ediyor.”

TEV Üstün Başarı Bursu projesiyle gençleri desteklediklerini aktaran Koç, “55 yıldır olduğu gibi Türkiye Eğitim Vakfı olarak fikri hür, vicdanı hür nesiller yetiştirmeye gelecek yıllarda da devam edeceğiz” diye konuştu.

BU BİR BAYRAK YARIŞI

50 yıl önce TEV bursuyla eğitimini yurt dışında tamamlayan TEV’in yeni Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Şükrü Tekbaş ise  şunları söyledi: “Vakfımıza olan gönül borcumu ödemem imkânsız. Ancak bunun bir bayrak yarışı olduğuna inanıyorum. Bayrağı büyüklerimizden aldık, sizlere devrediyoruz. Sizler de Üstün Başarı Bursu ile eğitiminize devam edecek, hayallerinizi gerçekleştirecek ve önemli görevler alarak ülkemize en iyi şekilde hizmet edeceksiniz.”

13-04-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş