Arama sonuçları

Tiyatrokare, FMV Işık Okulları’nda perde açıyor

Tiyatrokare, FMV Işık Okulları’nda perde açıyor

FMV Işık Okulları Nişantaşı Yerleşkesi Muvaffak Benderli Konferans Salonu, Nedim Saban’ın kurucusu olduğu Tiyatrokare’nin oyunlarına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Eğitim ve kültürün bir araya getirilmesini amaçlayan bu anlamlı birliktelik, usta oyuncular Nedim Saban, Melek Baykal, Suna Keskin, Nevra Serezli ve FMV Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Zeynep Sezerman’nın da katılımıyla gerçekleştirilen basın toplantısıyla duyuruldu.

32 YIL SONRA TEKRAR NİŞANTAŞI

Tiyatrokare, 1992’de kurulduğunda ilk oyununu sergilediği Nişantaşı’na, 32 yıl sonra yeniden dönüyor. Sanatta, bilimde, sporda, teknolojide, eğitimin her alanında 138 yıldır iyi insan yetiştirmekten ödün vermeyen FMV Işık Okullarının Nişantaşı Yerleşkesinde 25 Şubattan itibaren perde açacak ve hafta sonları düzenli olarak oyunlarını sergileyecek. Tiyatrokare’nin kurucusu, yönetmeni ve usta oyuncusu Nedim Saban “Tiyatrokare 32 yılda 75 oyun oynadık. 32 yılda Türkiye’nin 70 şehrine defalarca gittik. En az 7500 perde açtık ve yaklaşık 3.5 milyon seyirciyle buluştuk. Sanatın destekleyicisi oldukları için FMV Işık Okullarına çok teşekkür ediyorum.”

Feyziye Mektepleri Vakfı Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Zeynep Sezerman bu anlamlı birlikteliği “Eğitim ve Kültürün Birlikteliği” olarak nitelendirdi ve şöyle konuştu: “Akademik kazanımlar kadar kültürel faaliyetler de eğitimin bir parçasıdır. Öğrencilerimizin sanatla buluşmasından her zaman mutlu olduk, olmaya da devam edeceğiz. Yaratıcı fikir ve üretimlere önderlik ederek yetkin, donanımlı ve dünya vatandaşı bireyler olarak yaşama katılmalarını hedeflediğimiz öğrencilerimizi bir kez daha sanatın her köşesine sindiği FMV Işık Okulları çatısı altında buluşturuyoruz.  Konferans salonumuzun tiyatro sahnesi ve kıymetli usta tiyatro oyuncularımıza ev sahipliği yapmasından onur duyarız. Tiyatrokare’yi ağırlamaktan dolayı son derece gururluyuz.”

Tiyatrokare, yıllardır kapalı gişe oynayan “Ahududu”, “Ağaçlar Ayakta Ölür”, ve son dönemin en iyi tiyatro oyunlarından “Veda”nın yanı sıra 16 Mart 2024’de FMV Işık Okulları Nişantaşı Yerleşkesinde "Annem Hep Derdi ki" adlı yeni oyunuyla perdelerini izleyicileri için açacak.

13-02-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş