Arama sonuçları

Üniversiteli Türkiye tarihinin en zor koşullarında yaşıyor

Üniversiteli Türkiye tarihinin en zor koşullarında yaşıyor

Üniversite öğrencileri, geçim sıkıntısı, yurt krizi gibi sorunlarla karşı karşıya kalırken geçtiğimiz iki yılda üniversite eğitimini yarıda bırakan öğrenci sayısı 728 bin 490’a ulaştı

Özellikle büyük kentlerde okuyan öğrenciler, ekonomik temelli nedenlerle eğitimlerine devam edemedikleri için okullarını bırakıyor. Okul terkinde birinci sırada İstanbul Üniversitesi ikinci sırada ise Ege Üniversitesi var. Türkiye Komünist Partisi (TKP) Merkez Komite üyesi Berkay Kemal Önoğlu, 50 ilin nüfusunu aşan üniversite terklerinin temelinde eğitimin tüm yönleri ile özelleştirilmesi olduğuna dikkat çekiyor. 

EĞİTİM ÖZELLEŞİYOR

Önoğlu "Bu gerçeklik Türkiye'de eğitimin liselerden başlayarak tam gaz özelleştirilmesi, üniversite eğitiminin bir cehenneme dönüştürülmesi, üniversite okuyan öğrencilerin bile bölümlerini bitirdikten sonra hangi mesleği nasıl icra edeceklerine dönük belirsizlik ve geleceksizlik içinde kalmalarının sonucu" diyor. 

EN ZOR KOŞULLARDA YAŞIYORLAR

Öğrencilerin “Türkiye tarihinin en zorlu koşullarında” eğitimlerini sürdürmeye çabaladığını söyleyen Önoğlu öğrencilerin sıklıkla kullandığı “Boyun Eğme” sloganını hatırlatarak “Bu sadece bir slogan değil. Bu, her yıl yeni verilerle ortaya konan bir gerçeklik ne yazık ki" diyor.

27-12-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş