Arama sonuçları

Tink öğrencilerine girişimciliği anlattılar

Tink öğrencilerine girişimciliği anlattılar

Tink öğrencilerine girişimciliği anlattılar. Teknoloji ve İnsan Kolejleri (Tink), ilk TinkUpetkinliğini TÜGİM (Tüm Girişimci ve İş Mentorları Derneği) ve BUBA (BÜMED Business Angels) ile beraber gerçekleştirdi. Öğrenci ve velilerin katılımıyla düzenlenen etkinlikte girişimciler, başarı hikayelerini paylaştı ve girişimcilikle ilgili tavsiyelerde bulundu. Tink öğrencileri ise akıllı tartıdan akıllı bel çantasına, akıllı rozetten akıllı ev sistemlerine kadar birçok projeyi işin uzmanları ile paylaştı.

Teknoloji ve İnsan Kolejleri (Tink), girişimcilik programı TinkUp’ın ilk etkinliği yapıldı. TÜGİM ve BUBA ile beraber düzenlenen etkinlikte ağırlanan girişimciler hem başarı hikayelerini anlattı hem de öğrenci ve velilere çeşitli tavsiyelerde bulundu. 

TİNK ÖĞRENCİLERİNE GİRİŞİMCİLİĞİ ANLATTILAR

Etkinlik kapsamında Tink öğrencileri de geliştirdikleri projeleri, işin uzmanlarına aktarma fırsatı yakaladılar. Bu projeler arasında şunlar yer alıyor: Bakliyat ürünlerini istenilen miktarda vermesini sağlayan akıllı tartıAalışveriş sepetindeki ürünlerin fiyatlarını hesaplayan mobil uygulama bütçematik. Eşyaları kaybetmeyi engelleyen akıllı rozet TinkBadgeİnsülin değerini hesaplayan ve gerektiğinde iğne yapan akıllı bel çantası Lifebag. Ağaç dalı ya da levha gibi baş üzerinde kalan nesneler için görme engellileri titreşimle uyaran akıllı şapka. Sesle kontrol edilebilen akıllı ev sistemleri.

TinkUp’ta yer alan isimler ise şöyle oldu: Nuri Murat Avcı, Neda Özen Soydan, Timuçin Bilgör, Batu Şat, Emrullah Lüleci, Engin Şatana, Rıfat Burkay Alan, Hilmi Öğütçü, Pia Pınar Bozyel. 

 

GİRİŞİMCİLİK İÇİN NELER YAPMAK GEREKİYOR? 

 

Etkinlikten çıkan mesajlar ise şöyle özetlendi: 

 

- Girişimciliğin ilkokul seviyesinden itibaren öğretilmesi ve desteklenmesi gerekiyor.

 

- Girişimcinin temel görevi, duygusal bağışıklık sistemini güçlendirmesi ve dış etkenleri bertaraf etmesidir.

 

-Cesaret, sabır, takım çalışması, empati, hata yapmaktan korkmamak, yılmadan yola devam edebilmek, tutku, ilgi, sorumluluk sahibi olmak girişimcide olması gereken özellikler arasında yer alır. 

 

-Girişimci yalnız kalır, bu nedenle önce girişimcinin kendine inanması, pes etmemesi, engelleri aşacak bir yol olduğunu bilmesi gerekir. Zaten birey kendi başına kaldığı zaman daha çok şey öğrenir ve yaratıcı olur. 

 

-Velilerin girişimci olmak isteyen gençlere desteği çok önemli. Ebeveynlerin korumacı yaklaşmamaları ve korkmamaları daha destekleyici olur. Bu sayede çocuk karar alabilir ve hata yapmaktan korkmaz. Çocuklar, velilerinin bilmediği işler yapabilir önemli olan onlara güvenebilmektir. 

 

15-03-2018


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş