Arama sonuçları

ODTÜ öğrencileri Devrim'den vazgeçmiyor

ODTÜ öğrencileri Devrim'den vazgeçmiyor

ODTÜ'de rektörlüğün Bahar Şenliği'ni iki güne indirmesine ve Devrim Stadyumu'nun şenlik için kullanımını yasaklamasına tepki gösteren öğrenciler eylemlerini sürdürüyor.

BirGün'de yer alan habere göre, Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nin (ODTÜ) kayyum rektörü Verşan Kök'ün, 30 yıldan uzun zamandır öğrenci toplulukları tarafından düzenlenen bahar şenliğinin Devrim Stadyumu'nda yapılmasını yasaklamasına karşı çıkan öğrenciler eylemlerini sürdürüyor. 

ODTÜ'de faaliyet gösteren öğrenci toplulukları ve sol gençlik örgütlerinin çağrı yaptığı eyleme geçtiğimiz hafta olduğu gibi bugün de yüzlerce öğrenci katıldı.

"YASAK KALKANA KADAR DURMAYACAĞIZ"

ODTÜ Devrim’e sahip çıkıyor”, “Devrim’de şenlik, şenlikle devrim”, “Verşan Kök ODTÜ’ye rektör olamaz” sloganlarının ön plana çıktığı eylemde öğrenciler, Devrim Stadyumu'na dair kısıtlamalar kalkana kadar mücadeleyi sürdüreceklerini ifade etti.

Eylemin örgütleyicilerinden ODTÜ Sol Genç üyesi Deniz Soydan şunları söyledi:

“Önceki eylemden bu yana daha 1 hafta olmamışken yine rektörlüğün kapısındayız. Islıklarımızla, sloganlarımızla, trafikte yolumuzu açan yurttaşların alkış ve kornalarıyla tekrar buradayız. Bu kalabalık, şenlik yasağını aşmadan durmayacak. Aylar önce sıra arkadaşlarımızı kaybettikten sonra ihmallere ve KYK cinayetlerine karşı yürüdük. Filistin'deki katliama dur demek için emperyalizme ve siyonizme karşı yürüdük. Şimdi çok daha fazlasıyız, kararlıyız da. İnsanca yaşamak istiyoruz. Şenliğimizi de istiyoruz. Devrim sahnesini ve şenliği kazanana kadar yürüyeceğiz. Ondan sonra da durmayacağız. Mücadelemiz sürecek.”

ÖĞRENCİLER NÖBETE BAŞLADI

ODTÜ öğrencileri görüşme taleplerinin yanıtsız kalması üzerine Rektörlük önüne çadır kurdu, "Devrimi alana kadar terk etmiyoruz" diyerek öğrencileri alana çağırdı.

NE OLMUŞTU?

ODTÜ Rektörlüğü, Bahar Şenliği’nin iki güne indirildiğini ve Devrim Stadyumu'na şenlik programında yer verilmediğini açıklamıştı. Şenliği daha önce olduğu gibi 4 gün ve Devrim Stadyumu'nda kutlamak isteyen ODTÜ’lüler, eylem çağrısı yaparak rektörlüğün geri adım atmasını istiyor. Bahar şenliği geçtiğimiz yıl da deprem ve seçimler bahane edilerek engellenmişti.

25-04-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş