Arama sonuçları

Nasıl bir gelecek geliyor? Bizi neler bekliyor?

Nasıl bir gelecek geliyor? Bizi neler bekliyor?

Ford tarafından bu yıl 10. kez hazırlanan, Amerika, Asya, Avrupa ve Orta Doğu'daki 14 ülkeyi kapsayan "Ford Trend Raporu" araştırması yayımlandı. Ford açıklamasına göre, 2022'yi kapsayan "Trend Raporu", tüketici davranış eğilimleri ve dünya genelindeki değişimi tetikleyecek trendler hakkında bilgiler sunuyor.

Salgın ile yaşanan değişikliklerin geleceği nasıl şekillendireceğine odaklanılan raporda, gezegenin ve sosyal hayatın geleceğine dair öngörüler yer alıyor. Rapor ayrıca, teknolojiden elektrikli araçlara, aileden sürdürülebilirliğe kadar pek çok konunun geleceğine bir bakış sunuyor.

Araştırmada öne çıkan konu başlıkları şunlardan oluşuyor:

GEZEGENİMİZİN GELECEĞİ

İklim değişikliği, dünya genelinde yetişkin nüfusunun yüzde 29'unun geleceğe dair başlıca kaygı duyduğu konular arasında yer alıyor. Yetişkinlerin yüzde 81'i, iklim değişikliği yüzünden çocuklarının geleceği konusunda endişeli olduğunu belirtiyor. Bununla birlikte teknolojinin iklim değişikliğinin etkilerini azaltabileceğine dair de bir umut var.

MOBİLİTENİN GELECEĞİ

Sürücüsüz araçların güven değeri artarken, ebeveynlerin yüzde 65'i, çocuklarının bir yabancı tarafından kullanılan bir araçta olmasındansa sürücüsüz (otonom) araç kullanmasını tercih edeceğini belirtiyor. Ayrıca, Y ve Z kuşaklarının yüzde 31'i, yeni kuşakların araba kullanmayı öğrenmeye ihtiyaç duymayacağını düşünüyor. Raporda ortaya çıkan ilginç bir konu ise dünya çapında erkeklerin yüzde 38'inin 2050 yılına kadar uçan arabaların hayatımıza gireceğini düşünmesi.

ÜRETKENLİĞİN GELECEĞİ

Pandemi sonrası yaşamın belli yönlerinin eskisi gibi olup olmayacağı sorulduğunda dünya çapındaki yetişkinlerin yüzde 13'ü işin 'asla normale dönmeyeceğini' söylüyor. Z kuşağının yüzde 21'i 2035 yılına kadar iş dünyasının ağırlıklı olarak serbest çalışanlardan oluşacağını düşünüyor.

BİLGİNİN GELECEĞİ

 Dünya çapındaki yetişkinlerin yüzde 65'i, 2035 yılında bilginin doğru mu yoksa yanlış mı olduğunu ayırt etmenin bugüne kıyasla çok daha zor olacağını ifade ediyor. Nüfusun yüzde 58'i yapay zekanın geliştirilmesinin yüksek eğitimin önemini azaltmayacağına inanırken, nüfusun yüzde 68'i robotların öğretmenlerin yerini alacağını düşünüyor.

KİMLİK VE AİDİYETİN GELECEĞİ

Dünya çapındaki yetişkinlerin yüzde 64'ü, insanların gelecekte karşıt bakış açılarına gösterdiği hoşgörünün bugüne kıyasla daha az olacağını düşünüyor. Bununla birlikte nüfusun yüzde 44'ü, klasik cinsiyet normlarının kendi yaşam süreleri içinde ortadan kalkacağına inanıyor.​​​​​​​

AİLENİN GELECEĞİ

Dünya çapında araştırmaya katılan tüm genç yetişkinlerin yarısına yakını evliliğin 2035 yılına kadar modası geçmiş bir kavram haline geleceğini düşünürken, Z kuşağının yüzde 79'u gelecekte çocuk sahibi olma, çocuk yetiştirme fikrine sıcak baktıklarını belirtiyor."

 

08-01-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş