Arama sonuçları

Yılmaz: ‘Türkiye’nin eğitim açısından hiçbir problemi yok’

Yılmaz: ‘Türkiye’nin eğitim açısından hiçbir problemi yok’

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz Bursa'nın Mudanya ilçesi Bademli Mahallesi'nde yaptırılan Bursa Özel Yedi Renkli Çınar Okullarının açılış töreninde yaptığı konuşmada, eğitim seviyesinin kalitesini yükseltmek için özel okulları desteklediklerini söyledi. 

Yılmaz, ''Önümüzdeki dönemde okul öncesi eğitimi inşallah zorunlu eğitim kapsamına alacağız. Her evladımızın bir yabancı dil bilmesini istiyoruz. Bunun da 5. sınıf olduğu şeklinde bir değerlendirmemiz var. 5. sınıflarda İngilizce ağırlık yapacağız'' dedi.

Türkiye'nin eğitimde çok iyi bir noktada olduğunu belirten Yılmaz, yurt dışından insanların tedavi olmak için Türkiye'ye geldiklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:

Türkiye'nin eğitimde çok iyi bir noktada olduğunu belirten Yılmaz, yurt dışından insanların tedavi olmak için Türkiye'ye geldiklerini vurgulayarak, şöyle devam etti: "Sağlık turizmi artıyor, yılda 500 bin insan geliyor. Bu sağlıkta çok iyi bir eğitim verildiğini gösteriyor. Türkiye müteahhitlik sisteminde Çin'den sonra ikinci sırada. Eğitim sisteminden çıkan mühendisler dünyanın her yerinde havaalanı, otoyol ve binalar yapabiliyor ve eserler ortaya koyuyor. Bu durum eğitimimizin başarısıdır. Türkiye, kendi mühendisiyle ATAK helikopteri yapıyor. Türkiye kendi mühendisi, işçisiyle tank yapıyor. Türkiye uydu yaptı mı? En zor teknolojik kazanımlardan birisi. Göktürk 2 uydusunu yaptık ve gönderdik. O halde Türkiye'nin eğitim açısından hiçbir problemi yok. Cenab-ı Allah'a hamdolsun çok iyi bir durumdayız."

OECD ÜLKELERİNİ YAKALADIK
Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, OECD ülkelerinin milli gelirlerinin yüzde 5,2'sini eğitime harcadığını, Türkiye'nin de yüzde 5'in üzerinde bu yönde harcamasının olduğuna dikkati çekerek, ''OECD ülkelerini yakaladık. Ne yaptık peki bu kaynaklarla? Okullar, derslikler yaptık. Akıllı tahtalar, Fatih Projesi'ni başlattık. Ama en büyük yatırımı öğretmenlerimize yaptık. 560 binin üzerindeki öğretmeni biz atadık, bizim dönemimizde atandı. Sadece bu yıl 50 bine yakın öğretmen atadık.'' ifadelerini kullandı.

ÖĞRETMENLERİMİZİN MALİ DURUMUNU İYİLEŞTİRDİK
Eğitimde çok iyi bir noktada bulunulduğunu ancak bunun yetmediğine işaret eden Bakan Yılmaz, konuşmasına şöyle devam etti: ''Derslikleri yaptık. Öğretmenlerimizin mali durumlarını iyileştirdik. 2002'deki öğretmen kardeşlerimizin aldığı para 470 lira civarındaydı. 470 liranın karşılığı 300-400 dolar civarındaydı. Şimdi 950 doların üzerindedir. Bugün ek derslerle birlikte 3 bin 200 lira gibi bir maaş alıyor diye biliyorum öğretmenlerimizin. 3 bin 200'ü bölerseniz, doların değeri 3,2-3,3 olsa bin dolar yapar, yani 950 gibi bir rakam. 2002'deki dolar değerinden yüzde 150 daha fazla öğretmenlerimizin mali durumu iyileştirdik.''

Yılmaz, dünyada milli gelirine oranla en fazla yardım eden ülkelerden birinin Türkiye olduğuna da değinerek, 900 bine yakın okul çağındaki Suriyelinin yüzde 58'ine Türk okullarında ve geçici eğitim merkezlerinde eğitim verildiğini kaydetti.

Bakan Yılmaz, ''Önümüzdeki dönemde okul öncesi eğitimi inşallah zorunlu eğitim kapsamına alacağız. Her evladımızın bir yabancı dil bilmesini istiyoruz. Bunun da 5. sınıf olduğu şeklinde bir değerlendirmemiz var. 5. sınıflarda İngilizce ağırlık yapacağız. Meslek eğitimi memleket meselesi olarak görüyoruz” dedi.

Bu blog AA abonesidir

26-11-2016


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş